Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Soud zamítl Dahlgrenovu stížnost proti umístění do vazby: Vrah soudci nabízel kauci!

Autor: ČTK - 
5. října 2015
14:39

Krajský soud v Brně zamítl stížnost Američana Kevina Dahlgrena proti umístění do vazby. Za vraždu čtyř příbuzných v Brně-Ivanovicích mu hrozí doživotní trest vězení. Dahlgren chtěl být stíhaný na svobodě, nabízel soudu kauci. O zamítnutí stížnosti informoval server Lidovky.cz, výsledek ČTK potvrdila mluvčí soudu Simona Tesařová. Dahlgrenův advokát Richard Špíšek ČTK řekl, že zamítnutí stížnosti očekával.

Rozhodnutí soudu padlo minulý týden, soud tak stížnost vyřídil s minimální prodlevou od jejího doručení. Proti rozhodnutí není opravný prostředek, uvedla Tesařová.

"Vzhledem k závažnosti celé kauzy bylo možné u krajského soudu očekávat tento výsledek. Podrobné vyjádření soudu k věci jsem ještě neviděl, musím si jej prostudovat," doplnil Špíšek.

Spojené státy vydaly Dahlgrena koncem srpna ke stíhání do ČR. Po převozu do Brna skončil v policejní cele, kde se rozhodovalo o jeho vzetí do vazby. Američan nabízel kauci. Soudce Michal Kabelík ale možnost, že by byl stíhaný na svobodě, zamítl.

Nyní je Dahlgren ve vazební věznici v Brně-Bohunicích, kde čeká na proces. Termín není stanoven. Nyní se konají výslechy a duševní stav cizince zkoumají psychiatři a psychologové. Cílem je zjistit motiv činu. Spekulovalo se o psychických problémech Američana. Podrobnosti k tomu ale nejsou známy.

Dahlgren je podezřelý z toho, že v roce 2013 zavraždil v Brně-Ivanovicích svoji sestřenici, jejího manžela a jejich dva syny. Po činu prý založil v jejich rodinném domě požár. Mrtvé objevili při jeho likvidaci přivolaní hasiči. V tu chvíli se již Dahlgren vracel letecky do USA. Po přistání jej na letišti v jeho vlasti zadržela policie. Skončil ve vězení a dva roky se vedly spory o tom, zda jej vydat do České republiky. Dahlgren je prvním Američanem, jehož USA vydaly do ČR ke stíhání.

doktormediciny ( 24. října 2015 13:26 )

To snad ne... Ovsem vswude jaksai chybi byt nepatrna zminka o motivu

vi3ol ( 5. října 2015 16:35 )

skoncí v bohnicích, v kleci s rathem, jestli ho na útěku chytnou, ten na to už ted hraje.. dle svých vyjádření.. zahrajete si tam, hoši, fotbálek.. a nagelujte si pořádně ! vlasy, ...jako vaše vzory z ligy..

ooo.4 ( 5. října 2015 15:50 )

soudcijsoumafiani ( 5. října 2015 15:28 )

Jak může mít tu drzost, když brutálně zabil 4 lidi a utekl do zahraničí? Tihle amíci si myslí, že jsou nadlidi. Měl by se udělat pořádek v jejich vlasti. Teprve až se tam změní režim z toho monarchokapitalistického a rádoby demokratrrického na komunistický, tak se tam nastolí pořádek. Každá země si musí nějakou krutou diktaturou projít, aby lidi měli truchu discipíny a strachu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání