Podle MF Dnes Kevin Dahlgren sedí ve své nemocniční cele u okna a bez přestání se dívá ven. Touto činností se vydrží bavit dokonce i půl dne. Předtím totiž dva roky seděl v cele bez oken.

Dahlgrenovi hrozí, že ve vězení zůstane do konce života. Ani tak ale neztrácí ze rtů úsměv. I když toho nevypočitatelný vězeň moc nenamluví, údajně už sdělil, že v Brně vaří líp než ve vězení v Americe.

Vězeň je umístěn v nemocniční cele na psychiatrii, i když bylo vyloučeno, že by byl nějak psychicky nemocný. Společnost mu dělají pouze kamery a personál, který už se sice mnohokrát setkal s různými zločinci, ale z Dahlgrena mají všichni pořádný respekt. 

Američan je obviněn z brutální vraždy svých příbuzných, u kterých bydlel. Předloni v květnu zavraždil svou tetu, jejího manžela a dva bratrance. Vraždil je postupně, jak přicházeli domů. K jejich usmrcení použil sekeru, nůž a pak zapálil oheň.Hned po vraždách uprchl do Ameriky, kde ho okamžitě zatkla policie, a české diplomacii trvalo dlouhé dva roky, než se jí obviněného podařilo dostat do Čech.

Dahlgrena čeká rekonstrukce vražd, na kterou se spoléhá, protože by mohla přinést pokrok ve vyšetřování. Potom by se měl vězeň odebrat k brněnskému soudu, který by se měl uskutečnit do několika týdnů až měsíců.

Fotogalerie
8 fotografií