Děsivé události otřásly Brnem 22. května 2013 – Kevin Dahlgren, Američan, který v Česku učil angličtinu, tu vyvraždil svou vzdálenou rodinu, u které pobýval. Mezi mrtvými byla jeho sestřenice, její manžel a jejich dva synové. Po vraždě se pokusil založit požár a utekl. Kouř přilákal sousedy, kteří zavolali hasiče.

Dahlgrenovi se podařilo prchnout domů do Ameriky, kde byl vzat do vazby. Trvalo ovšem více jak dva roky, než se ho podařilo vydat do Česka. Dahlgren teď sedí ve vazbě u nás, ale už několikrát žádal o propuštění na kauci. K té ale nedošlo.

A teď obviněný vrací úder – odmítá spolupracovat s vyšetřovateli – konkrétně na rekonstrukci událostí. „Rekonstrukce ale doposud neproběhla. Lze ji uskutečnit jen v případě, kdy obviněný se svou účastí na ní souhlasí a je ochotný na místě činu ukázat, jak skutek probíhal. Dahlgren ne že by rekonstrukci razantně odmítl, spíše se k účasti na ní nemá,“ řekl serveru novinky.cz zdroj obeznámený s vyšetřováním.

Proti Dahlgrenovi stojí mnoho důkazů včetně jeho podivné zprávy na Facebooku, ve které o vraždě mluví. Jenže vyšetřovatelům stále chybí motiv jeho jednání a je otázkou, zda se ho vůbec někdy dozví. Psychologická a psychiatrická vyšetření by ovšem mohla mnohé objasnit.

Fotogalerie
18 fotografií