Desítka kovaných borců a koc ze Štatlu a jeden čistokrevný Cajzl, který byl tak odvážný, že překonal nástrahy D1 a dojel až na Moravu,“ tak popsalo TIC 11 osobností představujících Brno.

Své město tak popisují například: Áša Sárová (fotografka), Petr Minařík (moderátor rádia), Aleš Svoboda (objevitel brněnského podzemí), David Severa (módní návrhář), Eva Kokolová (vnučka malíře Vladimíra Kokoly) či Josef Prokeš (vedoucí divadla). V průvodci si spoustu zajímavých informací přečtou nejen návštěvníci, ale i Brňané.

„Dozvíte se o bezprecedentně živé scéně brněnské mladé módy, najdete prověřené tipy na výlety s dětmi, nahlédnete do kuchyně místní cyklo komunity, odhalíte skrytá zákoutí, poodkryjete tajemství zahalená zemským povrchem a mnoho dalšího,“ slibuje ředitelka TIC Jana Janulíková.


Brno: Špatný vtip

TIC se přitom nebálo kritiky. „Rozhodli jsme se hodně zariskovat a zeptat se na zkušenost rodilého Pražana. Vybrali jsme vyhlášeného provokatéra a nekompromisního glosátora Jakuba Horáka. Nezklamal nás a dodal kapitolu s názvem Brno: Špatný vtip,“ dodala Janulíková.

Nového průvodce najdou zájemci v TIC, je možné jej objednat i přes internet na adrese ZDE. TIC upozorňuje, že kapacita je omezená.

VIDEO: Brno se určitě kontroverzi nestraní. Dokladem je propagační klip města.