TIC Brno z návrhů vybralo hned sedm nejzajímavějších, které budou mít premiéru v sobotu 14. a v neděli 15. dubna. V případě velkého zájmu o některou z tras by se uvažovalo o jejím trvalém zařazení do turistické nabídky.

Jednou v roce si TIC Brno a jeho průvodci prohodí role s veřejností. Každý tak dostává šanci prezentovat město po svém. Ti, kteří uspějí ve veřejném hlasování, pak dostávají šanci stát se na jeden den profesionálním průvodcem a představit svou trasu,“ uvedla mluvčí TIC Brno Gabriela Peringerová.

Zájem o vytvoření nových tras byl letos enormní. „Byl několikanásobně vyšší než v minulosti. Také kvalita byla velmi vyrovnaná. Rozhodli jsme se proto, že hned sedmi trasám dámě šanci a budeme jim věnovat celý víkend,“ upřesnila ředitelka TIC Brno Jana Janulíková.

O víkendu 14. a 15. dubna, kdy bude v Brně zahájena nová turistická sezona, se tak mohou zájemci těšit na: Příběhy řeky Svitavy, Trapnou procházku, Moje staré Brno, Brno v Četnických humoreskách, Školní výlet s lepeňákem, Brněnské rodáky slavné doma i ve světě a Lost In Brno.



Vstupenky na prohlídky je možné již nyní objednávat na webových stránkách TIC Brno či přímo v centrech. „Každá stojí 50 korun a zájemcům rádi sdělíme o každé z tras více informací,“ ujistila Peringerová.

VIDEO:  Před rokem vydalo TIC Brno nový městský průvodce. Obce v okolí Brna byly ale dotčeny, průvodce je pomlouval.