Uniformy s 18 součástmi ve verzích pro různá období slibují nový design a příjemnější materiál. „K dispozici jsou kalhoty o různých délkách, sukně, košile, polokošile, svetry, vesty, bundy, kravaty, šátky a čepice, zkrátka kompletní sortiment," vypočítal generální ředitel Miloš Havránek.

Varianty stejnokrojů testovala dvacítka řidičů. Na základě jejich hodnocení výrobci použili například prodyšný a nemačkavý materiál. „Jsem příjemně překvapená. Oblečení vypadá hezky, má lepší střih a cítím se v něm opravdu dobře. Navíc si každý může vybrat, co mu sedí, někdo raději nosí mikinu, jiný svetr, je to hodně variabilní," svěřila se řidička trolejbusu Tereza Černíková.

Pochvala od Marie Zelené

Poklonu vysekla návrhářům a výsledné podobě i renomovaná módní a oděvní návrhářka Marie Zelená. „Nové oblečení se mi líbí. Neznám požadavek DPMB na návrháře, a věřím, že udělal vše, jak měl. Možná bych dala tmavě modré kalhoty k jarnímu a letnímu stylu, ale černá zase více korensponduje s interiérem vozů. Takže si myslím, že návrháři i výroba odvedli moc pěknou práci," shrnula své dojmy Zelená.

První řídiči tramvají, autobusů a trolejbusů brněnského dopravního podniku už v novém oblečení vyjedou do ulic ještě před Vánocemi. 

VIDEO: Řidičky dopravního podniku v Brně si střihly corona dance.

Video
Video se připravuje ...

Řidičky dopravního podniku v Brně si střihly corona dance Dopravní podnik města Brna

Fotogalerie
7 fotografií