Do barevných tramvají lidé nejčastěji nasednou v pracovním týdnu na lince 5 a o víkendu na lince 12. „Zájemci si jejich přesnou polohu mohou najít v aplikaci DPMBinfo, čísla vozů jsou 1751 - 1754,“ uvedla mluvčí podniku Hana Tomaštíková.

Brnem už jezdí od jara dvě vyzdobené tramvaje – s motivem vesmíru a krajiny.

Reakce cestujících na první dvě tramvaje s netradičním polepem byly velmi kladné. Z tohoto důvodu jsme vyzdobili interiér i ve zbývajících dvou. Folie prostory vozů nejen oživí, ale mají také antivandalskou funkci, kdy je možné z nich případné nečistoty lehce setřít,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Další zatím neplánují

„V tuto chvíli další podobné výzdoby neplánujeme. Záměr se týkal pouze vozů tohoto typu, u kterých bylo nutné při renovaci opravit i interiérové obložení. Tato varianta se nám zdálo jako zajímavé zpestření pro cestující,“ doplnil Havránek.

Čtyři nízkopodlažní tramvaje typu K3R-N slouží v Brně cestujícím od roku 2004. DPMB je postupně opravoval, což prodlouží jejich životnost o dalších zhruba deset roků. Náklady na opravu posledních dvou tramvají činily zhruba tři miliony korun.

Fotogalerie
16 fotografií