Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidič tramvaje v Brně nabádal cestující: Odložte roušky, já ji taky nemám!

Autor: jn - 
8. září 2020
10:57

Svérázně pojal protest proti nařízením vlády tramvaják v Brně. Cestující, které minulý pátek vozil ve své tramvaji, vyzval, aby klidně odložili roušky.

„Já to tu řídím bez roušky, takže Vás, vážení cestující a zároveň spoluobčané, vyzývám, abyste se ke mně připojili a Vaši "ochranu" úst a nosu taktéž odložili. Naopak, pokud máte respirační potíže, roušky si nasaďte. Mimořádné opatření ministerstva zdravotnictví je pravděpodobně v rozporu se zákonem a tedy neplatné,“ vylepil leták u vstupu do travmaje na svou kabinku.

Vedle něj připevnil i ceduli s piktogramem přeškrtlé roušky, nápisem „STOP“ a dovětkem, že „v tomto voze povinná ochrana nosu a úst neplatí“.

Dopravní podnik hrozí pokutou

Šoférova aktivita se ale nelíbí dopravnímu podniku. Šéfové volnomyšlenkáře napomenuli a pohrozili mu pokutou. „My prosíme cestující, aby nosili kvůli vládnímu nařízení roušky, a na druhé straně tady někdo ve voze tímto způsobem vyjadřuje svůj opačný osobní názor,“ konstatovala mluvčí DPMB Hana Tomaštíková.

Dopravní podnik řešil minulý týden také protest šoféra, který odmítl jezdit s autobusem, na němž byl volební plakát hnutí SPD. Vadilo mu, že předvolební plakát napadal inkluzi, sám má totiž dvě autistické děti a jedno navštěvuje běžnou základní školu. Dopravní podnik mu nakonec přidělil "čistý" vůz bez polepů.

revengeboy ( 8. září 2020 13:15 )

A proto se nosí roušky po celé světě. Tam to taky přikazuje Babiš, ty troubo?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa