Aby toho nebylo málo, senior navíc poškodil dveře od WC. Po příjezdu hlídky se společensky unavený Brňan opíral o barový pult.

„Hlídce potvrdil, že v afektu úmyslně poškodil dveře od sociálního zařízení pohostinství. Následně v její přítomnosti zaplatil personálu útratu, která činila bezmála 600 korun,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Pokorná.

Chytil nerva, skončil na záchytce

Obsluha lokálu ovšem upozornila, že dveře vylomené v pantech bude nutné vyměnit. Škoda se tak vyšplhala na dva tisíce korun.

„Když hlídka staršímu muži oznámila, že podezření z majetkového přestupku oznámí správnímu orgánu, začal se chovat agresivně a přestal se ovládat. Protože nadýchal přes dvě promile, rozhodli strážníci o jeho převozu na záchytku a přivolali sanitku,“ popsala dohru případu mluvčí.

Ztratil se v obchodním centru

Ve druhém případě nahlásila žena, že se jí při nákupech v obchodním centru ztratil otec (68). Jak se ukázalo, po muži trpícím neurologickým onemocněním už vyhlásila pátrání i republiková policie.¨Pohřešovaného naštěstí brzy objevili v Brně-Tuřanech.

„Hlídku přivolali na recepci velkoobchodu, kde se nacházel dezorientovaný senior. Prý vůbec netušil, jak se do obchodu dostal,“ řekla Pokorná. Nedobrovolné odloučení dcery od otce tak nakonec nepřesáhlo čtvrt hodiny.

VIDEO: Senior v Brně upadl v bytě, pomohli mu strážníci

Video
Video se připravuje ...

Senior upadl ve svém bytě: Strážníci odvrtali zámek a přispěchali s pomocí Městská policie Brno