„Hořely manipulační stroje jako jsou vysokozdvižné vozíky. Také zde byly uskladněny fotovoltaické panely a baterie, ale nebyly zapojené. Jedná se o část haly, která má celá rozměry zhruba 80krát 20 metrů," řekl jihomoravských hasičů Štěpán Komosný.

Hasiči doporučili obyvatelům Letovic nevětrat a na místo povolaly chemickou laboratoř, aby vyhodnotili, jaké látky se dostávají do ovzduší. Původní varování před škodlivinami v ovzduší se nepotvrdilo.

V hale našli elektromobil

Postupně s pomocí techniky rozebírali konstrukci haly, aby se dostali k ohnisku požáru a dokázali jej lokalizovat a uhasit. Zásah zkomplikoval nález elektromobilu s bateriemi, „Museli jsme počkat na příjezd speciálního kontejneru ze záchranného útvaru, do něhož jsme elektromobil vložili, abychom mohli bezpečně chladit jeho baterie," dodal Komosný.

V noci kontrolovali hasiči požářiště termokamerou, do rána na místě zůstala jednotka dobrovolných hasičů. Vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu na 300 tisíc, podařilo se uchránit majetek za půl milionu korun. Probíhá vyšetřování příčiny ohně. Jednou z verzí je, že vznikl od technické závady na elektroinstalaci.

VIDEO: Požár domu v Mariánských Lázních

Video
Video se připravuje ...

Požár domu v Mariánských Lázních Hasiči Planá u Mariánských Lázní