Lukáš P. se přitom nedopustil svých zvrácených choutek při jediné akci. V srpnu 2018 si jako skupinový vedoucí letního tábora v Rokytnici nad Rokytnou vyhlédl kluka (12), u kterého se silně zajímal o jeho přirození.

„Dalších případů znásilnění a pohlavního zneužití se dopustil v Břeclavi, a to v letech 2019 až 2021. Jednalo se o chlapce ve věku 10, 11, 14, 14 a 17 let,“ upřesnil soudce Roman Kafka. Stanovený trest v dohodě o vině trestu se mu zdál nízký.

Video
Video se připravuje ...

Pedofil Lukáš P. (34) se před novináři u Krajského soudu v Brně snažil skrývat. Hynek Zdeněk

Státní zástupce Marek Vagai nezvykle nízký trest vysvětlil tím, že obviněný vedl až dosud bezúhonný život, k činu se přiznal a vyplatil poškozeným odškodné od 20 do 35 tisíc. „Souhlasí s ochrannou léčbou a svého činu lituje,“ uvedl.

To vzápětí tvrdil u soudu i Lukáš P. „Byla to největší chyba mého života, které bych se již nikdy nechtěl dopustit. Chci se léčit. Nikdy už nebudu pracovat s mládeží,“ uvedl.

Soudce poté na dohodu přistoupil. „Odsuzuje se na tři roky vězení, které budou podmíněně odloženy na pět let. Zároveň je mu uložena ochranná léčba.“ Nepadlo však ani slovo o tom, že by Lukáš P. již nesměl pracovat s dětmi. Soudu stačil slib obviněného, že se jim bude vyhýbat.

Přestože se státní zástupce i obhájce obžalovaného na místě vzdali práva na odvolání, verdikt ještě není pravomocný. Zástupce poškozených si totiž ponechal lhůtu na odvolání. Není tak možné zveřejnit plnou totožnost pedofila.

Fotogalerie
3 fotografie