Pachatel zneužíval školačky v letech 2019 až 2022, a to na táborech, které v Krkonoších pořádala pražská základní škola. Spící dívky si v noci fotografoval a osahával je. Jeho počínání nakonec nahlásila jedna z nich, která se probudila. Policie u něj doma našla množství dětské pornografie.

Muži hrozilo pět až 12 let vězení, státní zástupkyně žádala trest v polovině sazby. V minulosti už byl muž za obdobný skutek odsouzen. Tehdy dostal podmíněný trest a podrobil se ústavnímu léčení, z nějž byl po roce převeden k ambulantní léčbě.

„Po prodělaném léčení podlehl pocitu, že svoji deviaci zvládá. Nechal se zaměstnat v základní škole, což byl zcela nezodpovědný přístup,“ konstatovala předsedkyně odvolacího senátu Michaela Pařízková. Zároveň ale vyzdvihla přístup obžalovaného k věci, který je podle ní ve srovnání s jinými pachateli mimořádný.

Přiznal se dobrovolně

„Hned po podání trestního oznámení ze strany jedné poškozené takzvaně vyložil karty na stůl a doznal se k dalším skutkům. Ve valné většině případů pachatelé zapírají až do roztrhání těla, takže dokazování jejich trestné činnosti je svízelné a pro oběti druhotně traumatizující,“ popsala soudkyně.

Dále zmínila, že muž děti zneužíval ve stavu zmenšené příčetnosti, kterou si sám nezavinil. „Jeho ovládací schopnosti byly podstatnou měrou sníženy vlivem vrozené sexuální deviace,“ uvedla. Zdůraznila také, že muž vůči dětem nikdy nepoužil násilí. „Fyzicky jim neublížil, nemá agresivní sklony,“ shrnula. Za přitěžující okolnost naopak označila, že muž se dopustil více trestných činů a navíc po delší dobu. Také zneužil svého zaměstnání.

Léčba a kastrace

Za stěžejní trest soudkyně v tomto případě pokládá nikoliv vězení, ale ochranné sexuologické léčení. Připomněla, že muž chce podstoupit kastraci, což dnes sám potvrdil. „Je mi to všechno líto, k čemu došlo. Omlouvám se všem, kteří to museli řešit. Trvám na svojí kastraci. Už se o ní uvažovalo dřív, ale paní doktorka mi ji rozmluvila - jinak by k tomu nikdy nedošlo. V hlavě se mi to srovnalo a vím, že kastrace mi pomůže k tomu, abych to už nikdy neudělal,“ řekl. Peníze za nemajetkovou újmu, které žádala jedna z obětí, zaplatila za devětačtyřicetiletého muže jeho matka.

Video
Video se připravuje ...

Antonín Vorel. Sexuální deviant, kterému nepomohla ani kastrace. Pomstil se za všechny ženy Videohub

Fotogalerie
12 fotografií