Od roku 2021 do října 2022, tak dlouho mučil svou přítelkyni Martin S. Záminkou mu bylo cokoli, domnělá nevěra, že mu připadala neschopná, nebo třeba to, že se pomalu oblékala. Následovala smršť ran a nadávek a neustálé ponižování. „Bil ji do obličeje, kopal kolenem do hlavy a rdousil, až omdlela,“ popisovala státní zástupkyně.

Sám nepracoval, její výdělky jí ale bral, a když mu přišly příliš malé, začal ji nutit k žebrání i prostituci. Vše vygradovalo 1. října 2022, kdy v dalším záchvatu zuřivosti požadoval přiznání, s kým ho podvedla. „Mlátil ji a kopal, z mrazáku vytáhl zmražené maso, jedno jí hodil na záda. Poléval ji olejem, vodou, posypával solí a kořením…“ 

To však zdaleka nebylo to nejhorší. Obvinil ji, že ho nakazila chlamydiemi. Vzal pepřový sprej a nastříkal jí ho na genitálie. „To abys zažila bolest, cos mi způsobila!“ křičel. Pak vzal nůžky a zabodl jí je do nártu. Nožem jí způsoboval mělké bodné a řezné rány. Dívka se pokusila o útěk, on byl ale rychlejší a zamkl. „Vrazil jí prsty do úst a rty jí násilím roztáhl tak, že začala silně krvácet z levého koutku,“ uzavřela obžaloba. Nešťastnici pak ve zuboženém stavu poslal pro cigarety…

Lítostivý tyran

Svědci na násilníka zavolali policii. „Jdete si pro mě,“ řekl Martin S. suše, když dorazili. Od té doby zpytoval svědomí. „Opravdu moc toho lituji,“ sdělil a při čtení obžaloby brečel. A zřejmě slzy káply na úrodnou půdu. „Odsuzuje se k sedmi letům a šesti měsícům vězení a zaplacení 200 tisíc poškozené,“ vynesla soudkyně Vlasta Langhamerová nepravomocný rozsudek, původně mu přitom hrozilo až 12 let v base.

Tak nízký trest?! Vliv na něj podle ní měla lítost, uznání viny i dosavadní bezúhonnost. „Pevně věříme, že je trest adekvátní a obžalovaný si uvědomil, že takové násilí je naprosto neakceptovatelné,“ dodala. Všechny strany si ponechaly lhůtu pro odvolání, trest tak ještě nemusí být konečný.

Zničil jí život

Tyranova bývalá přítelkyně se musí stále vypořádávat s následky brutálního napadení, má po celém těle jizvy a zrak od rány do oka poškozený tak, že se možná už nikdy nespraví. „Dodnes se mi o všech těch hrůzách zdá, když zavřu oči, odehrává se to všechno znova… Odstěhovala jsem se z Česka, ale následky si ponesu celý život, nedokážu k sobě nikoho připustit, začlenění do normálního života si vůbec nedokážu představit,“ napsala soudu.

Fotogalerie
4 fotografie