K situaci na fakultě se v pondělí vyjádřil i končící děkan Pedagogické fakulty Jiří Němec. Studentům se omluvil a údajné chování kantorů odsoudil. Je však přesvědčen, že fakulta řešila stížnost studentek, jejichž podnět přišel loni v květnu, adekvátně.

Vedení Pedagogické fakulty Masarykovy podle seznamzpravy.cz řeší, zda učitele stáhne z výuky.

Děkan nyní uvedl, že postupoval přísně, když neudělil napomenutí, ale „podmínečné vyloučení“. „Tento postih v podstatě znamenal, že bude-li se podobné jednání opakovat, pak se bude jednat o velmi hrubé porušení pracovních povinností se všemi následky,“ uvedl Němec ve svém prohlášení.

Končící děkan: Je mi z toho zle...

Zároveň uvedl, že „osobně mi je z popisovaných situací zle“ a incidenty odsoudil. „Jsou zcela neslučitelné s hodnotami, ke kterým se dlouhodobě hlásíme. Jsou také zcela nepřijatelné v prostředí, kde připravujeme budoucí pedagogy, a nejsou obhajitelné ani v jakýchkoliv pracovních kolektivech. Argument plnoletosti nevyvažuje moc, kterou my jako vyučující nebo vedoucí pracovníci máme,“ dodal Němec.

Němcovi nyní končí mandát děkana. Ve funkci jej střídá literární vědkyně Simona Koryčánková. Právě dosavadní prorektorka se příslušnou stížností studentek zabývala jako takzvaná „řešitelka“. Člověk v této pozici mimo jiné s obsahem stížnosti konfrontuje lidi, kteří byli z nevhodného chování nařčeni.

VIDEO: Finaistka soutěže Miss Dušková o sexuálním obtěžování.

Video
Video se připravuje ...

Finalistka Miss Dušková: Sexuální obtěžování! Thomas Kruchina, Petr Soukup

Fotogalerie
4 fotografie