Policii poté oznámil, že žena jela za kamarádkou a beze stopy zmizela. Kriminalisté se však na něj zaměřili a Vladimír se v březnu 2021, půl roku po vraždě, přiznal. Ukázal i místo, kde Regina skončila.

Jak vyšlo najevo, že v době zmizení už netvořili pár kvůli mužově nevěře.Ten navíc rozchodem přišel i o práci, neboť vypomáhal v Reginině stolařské dílně.

Osudného 4. října odpoledne došlo na zahradě k další hádce. Vladimír dal Regině facku, ta upadla na roh stolu a zůstala v bezvědomí. Muž ji poté uškrtil, zabalil do igelitu a odvezl ke Šlapanicím. Tam vykopal jámu, tělo zalil betonem a zahrnul hlínou. 

Video
Video se připravuje ...

Trest za vraždu družky: Vladimír se přiznal až po půl roce Zdeněk Matyáš

Kamarádka: Je to nízký trest

„Je nepochopitelné, co udělal. Trest je nízký,“ svěřila se kamarádka ženy po rozsudku. „Regina byla veselá, kamarádská, takovej živel, ale v dobrém slova smyslu. Ráda vařila, pekla, měla ráda děti, ale vlastní mít nemohla. Milovala psy, podporovala útulky. Pracovala v domově pro osoby s tělesným postižením,“ svěřila se už dříve její sestra Gabriela.

Soudce: Chci včasnou spravedlnost

Soudce Aleš Novotný zdůraznil, že nechtěl průtahy a dohodu posvětil. „Chápu pozůstalé, že nejsou spokojení s výší trestu. Jsem však v případě této dohody vázán zákonnými limity. Obžalovaný je netrestaný, popsal skutkový děj události. Vyplynul pro něj benefit tím, že se doznal. Navíc nelze přehlédnout i fakt, že spravedlnost bude nastolena dřív, než v případě klasického procesu s odvolávacími mechanismy," uvedl. 

Příbuzným přiznal milion odškodné, zbytek nároků odkázal na civilní soud.Verdikt je pravomocný.

Fotogalerie
8 fotografií