Holajna vrchní soud poslal do vězení za týrání svěřené osoby, pokus znásilnění, týrání osoby žijící ve společném obydlí, vydírání a ohrožení výchovy dítěte. „Trest není nepřiměřeně přísný. Z našeho pohledu krajský soud citlivě vymezil problematiku výše trestu,“ uvedl předseda senátu Vladimír Hendrych.

Podle obžaloby muž napadal během února až srpna roku 2019 svou partnerku i její nezletilou dceru. Ta navíc vypověděla, že byl na ni hrubý a dopouštěl se na ni nejrůznějších sexuálních aktivit. Holčička přitom chodí do školky!

Podle znalců je výpověď obou poškozených věrohodná, nezjistili přitom, že by nezletilá dívka byla k výpovědi naváděna. „Nemáme pochybnosti o tom, že ani jedna z nich si nevymýšlí,“ podotkl soudce Hendrych. Dodal, že jejich výpovědi mají oporu i v dalších důkazech.

„Jsem nevinný. Netvrdím, že náš vztah byl bezproblémový, ale neústil k nějakému násilí a už vůbec ne vůči její dceři, kterou jsem považoval za svou,“ uvedl prostřednictvím videokonference Holajn.

Ubodal vlastní mámu

Muž byl již v roce 2004 odsouzen ke 13,5 rokům za loupežnou vraždu v Ostravě, které se dopustil na své matce. Tehdy dvacetiletý Holajn na matku zaútočil v lednu 2004, když se vracela z práce. Předem se vybavil kuchyňským nožem, kterým matce zasadil devět ran do hrudníku a další do krku, tváře a ruky. Žena na místě zemřela. S kabelkou, kterou jí sebral, odešel do restaurace.

VIDEO: Vyšinutý Kevin Dahlgren povraždil před lety svou vzdáleně příbuznou rodinu v Brně.