Nehoda se stala krátce po půl osmé ráno v ulici Vídeňská. Po střetu s náklaďákem udělalo její auto salto a skončilo na tramvajových kolejích. Okamžitě jí na pomoc přispěchal svědek, který se ji snažil vyprostit.

„Utrpěl přitom řezná poranění od skla. Naštěstí se jednalo jen o drobná poranění, záchranáři je ošetřili na místě,“ uvedla mluvčí záchranky Hedvika Kropáčková.

Vysvobození ženy se povedlo až hasičům díky vyprošťovacímu vozu. „Řidička utrpěla lehké zranění páteře. Převezli jsme ji na chirurgickou kliniku do FN Brno,“ upřesnila mluvčí záchranky Hedvika Kropáčková.

Proč k nehodě došlo, je zatím otázkou. „Dechová zkouška u obou řidičů byla negativní,“ řekl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Kvůli nehodě měli problém cestující na tramvajové lince číslo 2. „V 7.57 jsme nasadili v úseku Ústřední hřbitov – Modřice náhradní autobusovou dopravu. V 8.27 jsme provoz tramvají do Modřic obnovili,“ uvedl na svém webu Dopravní podnik města Brna.

VIDEO: Tramvaj má tu nevýhodu, že když má překážku v cestě, nemůže ji nijak objet. Pokud navíc nemá její řidič dostatek času na reakci, následky bývají těžké.
Video
Video se připravuje ...

V Brně se srazila tramvaj s trolejbusem. Srážka si vyžádala několik desítek zraněných Aktu.cz


Fotogalerie
5 fotografií