Blesk společně s policisty hlídal ve středu dopoledne na Jedovnické ulici v Brně-Líšni nedaleko přírodní lokality Velká Klajdovka. Jen během úvodní hodiny akce stopli policisté na úseku, kde kvůli přechodu pro chodce platí padesátka, tři řidiče. Ti se překvapivě nevymlouvali a přiznali chybu.

Jižní Morava - 140 míst

„Věděl jsem, že se bude měřit. Jezdím opatrně, ale tady je to přehledné a široké. Ani se mi nezdálo, že jedu rychle. Holt dneska budou na oběd místo svíčkové rohlíky,“ reagoval na pokutu Vladimír Maceček. Se svým fordem místo profičel s rychlostí 66 kilometrů v hodině na tachometru.

„Toto místo je jedním z mnoha míst, které nám natipovali občané. V rámci jižní Moravy kontrolujeme 140 úseků,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Smutným »rekordmanem« středečního dopoledne se stal motorista, který se na výjezdu z Brna na dálnici D 52 směrem na Vídeň řítil na osmdesátce rychlostí 119 kilometrů v hodině. „Dostal pokutu dva tisíce korun, k tomu tři trestné body,“ shrnul policista v modré oktávce, která monitorovala tento úsek.

Akce Speed Marathon 2018 zasáhla na jižní Moravě také řadu dálničních úseků, měřilo se ale i v odlehlejších částech regionu včetně malých obcí. Zda si řidiči, které policejní prezidium s vybranými místy v předstihu na svých stránkách seznámilo, hlídali tachometr či nikoliv, bude známo ve čtvrtek.

Našly se ale i výjimky, kdy mohli šoféři s klidem hodit starosti s rychlostí za hlavu. Například na ucpaném dálniční úseku D1 od Slatiny směrem na Prahu. Tady se totiž dopoledne jelo doslova krokem.

Fotogalerie
10 fotografií