Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Silniční pirát na D3: Řidič uháněl rychlostí 222 km/h

Řidič jel na dálnici D3 u Tábora rychlostí až 220 kilometrů v hodině.
Řidič jel na dálnici D3 u Tábora rychlostí až 220 kilometrů v hodině.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ljš - 
22. března 2018
16:32

Povolenou rychlost překročil o 100 km/h! Silničního piráta z Prachaticka zadrželi koncem minulého týdne jihočeští policisté. 

Policisté z dálničního oddělení Chotoviny zrovna prováděli silniční kontrolu u Tábora, když se kolem nich vysokou rychlostí prohnal vůz Alfa Romeo. 

"Policisté provedli měření silničním rychloměrem PolCam umístěném v služebním vozidle, na úseku mezi 81 – 73 km, kdy se rychlost zvyšovala a snižovala mezi 205 – 222 km/h a v to v místech, kde je nejvyšší povolená rychlost 130 km/h," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Když policisté řidiče zastavili, zjistili, že se jedná o třicetiletého muže z Prachaticka. "Byl s ním projednán jeho přestupek a vzhledem k tomu, že uvedenou věc nelze řešit příkazním řízením, sepsali oznámení o přestupku k odeslání správnímu orgánu obce s rozšířenou působností," uvedl mluvčí.

Řidič bohužel není se svým proviněním sám. Během uplynulého roku totiž řešili dopravní policisté na jihočeských silnicích necelé dvě desítky řidičů, kteří překročili rychlost v jízdě přes 200 km/h.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání