Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pirátka silnic (20) ujížděla policistům 25 km: Zkolabovala na volant, probralo ji řinčení skla

Video se připravuje ...
Autor: shp - 
5. dubna 2018
19:06

Tahle slečna se s tím vůbec nepárala. Když zjistila, že ji pronásledují policisté, dupla na plyn a začala jim ujíždět do Bratislavy. Nakonec z toho byla honička jako z hollywoodského akčního filmu. Pro dvacetiletou Slovenku ale dobře nedopadla.

Na mladou ženu za volantem narazili policisté v Senci. Na výzvy k zastavení nereagovala a začala unikat do Blatné, kde sjela na dálnici D1 a rychle pokračovala do Bratislavy. „Hlídka se opakovaně snažila vozidlo zákonným způsobem zastavit výstražným světelným a zvukovým zařízením,“ uvedla slovenská policie na svém Facebooku.

Pirátka silnic nakonec ujížděla celých 25 km až do Račínské ulice v Bratislavě, kde v kolejišti pro tramvaje narazila do autobusu. Její auto poté zůstalo stát. „Hlídka k stojícímu vozidlu přistoupila a uviděla osobu ženského pohlaví sedící na místě řidiče, která však jevila známky bezvědomí,“ stojí dále ve vyjádření policie.

Z důvodu podezření na vážné ohrožení života a zdraví řidičky hlídka rozbila okno na dveřích spolujezdce, přičemž se řidička probrala a následně byla omezena na osobní svobodě,“ uvedla dále policie. Žena se bránila, ale měla smůlu. Policisté následně zjistili, že dotyčná má zákaz řídit motorová vozidla.

Zdeněk Kopečný ( 6. dubna 2018 13:16 )

Není to jediný zůsob, běžné bývají policejní zastavovací pásy, ale i další, viz 8 způsobů policejního zastaveni aut - 8 ways police stop dangerous cars: https://www.youtube.com/watch?v=Ilnq8cggEDI

Zdeněk Kopečný ( 6. dubna 2018 12:19 )

Na světě už existuje neletální elektromagnetická pulzní zbraň HPEMS od fy Eureka Aerospace (též EMP Vehicle Stop), která dovede zastavit auta vybavená elektronikou tím, že ji zničí zacíleným silným pulzem. Nevím, jak pokročil její vývoj, četl jsem údaje z r. 2010 ani neznám cenu. Zkušební prototyp vážil přes 20 kg a jeho čtvercová anténa měla stranu přes jeden metr a zasáhl vůz snad až na dálku přes 100 metrů. Určitě by to bylo lepší řešení, než honičky dlouhé desítky km, při nichž mohou navíc přijít o život nezúčastnění, kdyby je někdo smetl třeba na chodníku . Což je pirátovi, zdrogovanému vymazanci, za volantem jedno. Piráti silnic totiž šlapou na plyn tím víc, čím víc je policejní vůz dohání.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání