Velká síň brněnského krematoria smutečním hostům zdaleka nestačila. Mnozí se tísnili až v předsálí.

„Václav, kterému všichni říkali Slávek, byl mým kmotrem a také mým druhým tátou. Vyrůstal jsem u něj v Brně,“ svěřil se Patrik Joo. Hlava slavného cirkusu spolu s rodinou jen těžko skrývaly pohnutí. Tmavé brýle pomohly principálovi jen nepatrně.

Respektovaná autorita

„Václav byl všemi respektovaný muž s autoritou. Dokázal vždy urovnat spory mezi znesvářenými rodinami. Jeho slovo bylo v komunitě zákonem,“ řekl někdejší dlouholetý zaměstnanec cirkusu Joo Pavel Nováček.

Václav Berousek se narodil do slavné artistické rodiny provazochodců. Spolu s manželkou patřil během aktivní kariéry k absolutní špičce oboru.

V okamžiku, kdy se za Václavem Berouskem zavřela vrata s rakví, lidé povstali. Vzápětí se ozval spontánní, ohlušující potlesk. Uznávaného artistu tak vyprovodil na věčnost jeho poslední potlesk ve stoje. Václav Berousek zemřel náhle 4. února po těžké nemoci.

Mistr provazochodec

Na obrazovce ve smuteční síni se promítala některá jeho vystoupení, dechberoucí byly zejména jeho výkony na laně. Vysoko zavěšenou titěrnou stezku zdolával nejen bravurní a elegantní chůzí, ale třeba i na kole. Záběry ukázaly i neuvěřitelné Václavovo balancování na laně a zároveň i na vrcholu pyramidy z trubek.

Po skončení artistické kariéry se Václav Berousek věnoval podnikání v gastronomii. „Nikdy nezapomeneme na rodinná setkání, která tak rád pořádal. Krásná byla i jeho stříbrná svatba. Chtěl vždycky, abychom se všichni potkávali,“ řekl Patrik Joo. Pohledem přitom obsáhl plnou smuteční síň truchlících přátel.

VIDEO: Slavný provazochodec Berondini, jehož práce se mu stala osudnou.

Video
Video se připravuje ...

Slavný provazochodec Berondini, jehož práce se mu stala osudnou Videohub

Fotogalerie
9 fotografií