Kubatu vybrala ze 30 kandidátů výběrová komise. Veletrhy Brno jsou bez generálního ředitele od letošního dubna, kdy skončila smlouva Tomáši Moravcovi, jejich vedením je zatím pověřen finanční ředitel Radek Trčka.

„Pan Kubata má díky své praxi obrovské zkušenosti se zahraničním obchodem i s jeho podporou, což jsou předpoklady pro to, aby veletrhy pod jeho vedením dokázaly reagovat na poptávku a potřeby domácích i zahraničních firem. Vidím v tom potenciál rozvoje a modernizace veletržního byznysu v Brně,“ uvedl radní Petr Kratochvíl, který má na starosti správu městských firem a byl jedním z členů výběrové komise.

Vystudoval „peďák“

Jan Kubata absolvoval Pedagogickou fakultu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, v 90. letech podnikal a v roce 1998 vstoupil do ODS. Za tuto stranu působil od roku 2002 jako zastupitel v Ústí nad Labem a v letech 2006 až 2010 i jako primátor. Poté krátce působil jako náměstek ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila a v letech 2011 až 2013 byl poslancem.

V roce 2013 kvůli neúspěchu v krajských volbách odstoupil z funkce předsedy ODS v Ústeckém kraji. Od roku 2014 pracuje ve státní agentuře na podporu obchodu CzechTrade.

VIDEO: Takhle lákal Ondřej Sokol a spol. loni na veletrh Life!

Video
Video se připravuje ...

Ondřej Sokol, Martin Kraus, Annie Camel a Eva Decastelo letí na festival Life! na brněnské výstaviště.  Veletrhy Brno

Fotogalerie
14 fotografií