„Jeli tam na týden, brácha vůbec poprvé do Norska. Těšil se, jak si to užijí, vycházky, rybolov, zkrátka pohoda. V neděli v noci jsem dostal zprávu a nevěřil jí,“ svěřil se Blesk.cz viditelně zdrcený František Kovář.

Ve firmě má na starosti logistiku, bratr Martin byl ryzí obchodník. „Na naší firmě lpěl, rozvíjel ji, byla celý jeho život. Sjezdil celý svět, navštěvoval partnery, veletrhy. On byl náš motor,“ popisuje zdrcený sourozenec.

Zůstaly po něm tři děti

Co se v neděli stalo, František ví jen z dostupných informací. „Jelo jich pět v autě na letiště. Proč napálili ten traktor v tunelu, netuším. Přežil jen řidič, prý je v kritickém stavu. Spatřil jsem jednu fotku toho auta po nehodě a měl jsem dost,“ neskrývá dojetí. Čeká na zprávu, kdy jeho bratra povolí norské úřady převézt domů k poslednímu rozloučení.

Martin po sobě zanechal manželku a tři děti – dva syny (22, 15) a dceru (18). Věnoval se kulturistice a hokeji, zkrátka zanícený sportovec. Jenže přišel problém s kolenem. Tak se seznámil s předním brněnským chirurgem Liborem Pašou (†63), který spolu s ním v neděli také zemřel při tragické srážce.

„Brácha se stal jeho pacientem, nakonec se skamarádili. Dokonce jsme pro jeho soukromou ordinaci jako firma koupili speciální artroskopickou kameru,“ prozradil František Kovář.

Co bude dál s úspěšnou firmou? „Na obchodním oddělení už pracuje Martinův starší syn Gabriel, věřím, že jeho agendu jednoho dne převezme. Teď je ale všechno hodně čerstvě, zdrtilo nás to. Ale semkneme se, už kvůli Martinovi.“ dodal František.

VIDEO: Pod tragickou nehodu u Pasohlávek se podepsla únava.

Video
Video se připravuje ...

Za tragickou nehodu u Pasohlávek byla únava jednoho z řidičů Policie ČR