Němeček objížděl porouchané auto u krajnice, jenže si v protisměru nevšiml blížícího se osobáku. Při čelní srážce zemřel jeho řidič (†68), žena na sedadle spolujezdce utrpěla vážné zranění. Těžce se zranil i viník nehody.

„Chodí o francouzských holích, z jednání se omluvil. Celá věc ho velmi mrzí,“ řekl farářův obhájce Milan Dobeš. Viník se odvolal proti původnímu rozsudku okresního soudu v Blansku, přesněji jeho části, která se týká odškodnění. 

„Výše odškodného pro pozůstalé je nepřiměřeně vysoká. Klient je nedokáže vzhledem ke svému věku a zdravotnímu stavu uhradit,“ upozornil obhájce.

Odvolali se i příbuzní oběti nehody

Okresní soud přisoudil zraněné ženě odškodné 729 tisíc korun, zbytek rodiny odkázal s náhradou na civilní soud. Nespokojení příbuzní proto podali také odvolání, leč bez úspěchu. „Odvolací senát se domnívá, že přesně určit, jaké odškodné má být stanoveno, spadá do kompetence civilního soudu,“ vysvětlil soudce Aleš Flídr.

„Dodnes se nám za to, co se stalo, neomluvil. Přišli jsme o manžela, tatínka a dědečka. Kvalita našeho života je po této události někde jinde,“ svěřila se manželka zemřelého Věra K. Verdikt soudu je pravomocný.  

VIDEO: Tragická nehoda se 3 mrtvými na D1 u Brna.

Video
Video se připravuje ...

Tři mrtví po nehodě na D1 u Brna TV Blesk Zdeněk Matyáš