Za dvacet let vynechal jen minimum zápasů Komety. „Na domácím zápase v Brně chyběl asi pětkrát. Je to můj život, bez Komety bych snad ani nežil. Je to už zvyk. Nejet na Kometu je pro mě velkým zklamáním. V roce 2019 jsem nebyl asi třikrát na venkovním zápasu, doma jsem v loňském roce nechyběl. Mým vzorem je každý hráč Komety Brno, bez výjimek. Miluju je všechny do jednoho,“ tvrdí Černý.

Permanentka za věrnost

Jako poděkování za dlouholetou věrnost a podporu mu majitel Komety a hlavní kouč A-týmu Libor Zábranský přesně před dvěma lety u příležitosti 65. narozenin klubu věnoval celoživotní permanentku.

„Byl to důsledek mé snahy být všude s týmem – i v dobách, kdy jsme měli jedno vítězství v sezoně. Jsem hrdý na to, že mě tým takto ocenil. Jsem tak vlastně součástí nejlepšího týmu na světě,“ usmívá se Marek.

S bývalým hráčem Komety Janem Hruškou, který nyní hraje za Vítkovice, chodil Černý do školy. „Znám většinu týmu a vždy když někoho z nich potkám, je to pro mě jako bych viděl Boha – euforie (usmívá se). Hřeje mě to u srdce. Hráči na mě působí tak, že jsou super. Nikdy jsem nezažil, že by odmítli se s někým vyfotit, podepsat se. Žijí pro fanoušky, a tak to má být,“ tvrdí.

Srdcová záležitost

Marek Černý je věrným fanouškem, jinému než brněnskému klubu fandit nechce. „Kometu bych nikdy za nic nevyměnil, i kdyby nebyla její sláva velká. Chodil jsem i na druhou ligu, a i když jsem věděl, že nevyhrajeme, jel jsem s nadšením fandit. Nejde jen o výhru, ale i o to vidět všechny kamarády,“ tvrdí majitel permanentky, kterou nyní z důvodu epidemie nyní nemůže využít.

Černý je se současnou situací velmi nespokojený. „Co se týká hokeje, je to devastační období. Všem týmům ve všech soutěžích přeji, aby se nějak finančně udrželi. Pro nás fanoušky je to šílenost, chybí mi fandění jako nějaká droga. Patří to ke mně. Teď se cítím jako vyhaslá svíčka. Je to srdcová záležitost,“ svěřuje se a dodává, že se nemůže dočkat, až bude zase vše při starém.

VIDEO: Ať žije Brno! Kometa v dubnu 2017 řádila s fanoušky, hráči zpívali, šéf jel na rolbě.

Video
Video se připravuje ...

Ať žije Brno! Kometa řádila s fanoušky, hráči zpívali, šéf jel na rolbě iSport TV

Fotogalerie
18 fotografií