Za plotnou v restauraci The Yard Lounge & Dining, součásti hotelu Courtyard by Marriott Brno, je jako ryba ve vodě. Když ho člověk pozoruje, připadá si, že sleduje natočený film, který někdo pustil ve dvojnásobném zrychlení. Krájí, míchá či griluje s velkou hbitostí. Každý pohyb má přitom předem dobře promyšlený.
Brněnský šéfkuchař Radovan Zajíček, čerstvý držitel ocenění Europe Chef of the Year, při práci v kuchyni. Hynek Zdeněk, blesk.cz
Čerstvé ryby jsou základem
Brněnský šéfkuchař proslul zejména pokrmy z ryb. „Nejsme sice přímořský stát, ale dnešní dodavatelé jsou velmi šikovní. Není proto problém zpracovávat čerstvé ryby, jako jsou pražmy, mořské vlky či svatého Petra. Nyní máme objednaného i mečouna,“ vypočítal některé z ryb Radovan.
Učil se od vyhlášených mistrů
K úspěchu se Zajíček propracovával postupně. Zkušenosti získával v restauracích v Anglii, Španělsku, Rakousku či Francii. Měl přitom možnost učit se od předních šéfkuchařů včetně těch oceněných michelinskými hvězdami. Několik let působil i na prestižních zaoceánských lodích.
Marriot International je největší síť hotelů na celém světě. Tvoří ji sedm tisíc převážně luxusních hotelů a ubytovacích zařízení. Nabízí přes 1,3 milionu pokojů. Působí ve 131 zemích světa a zaměstnává 180 tisíc zaměstnanců.