Jak byste představil EVONAQO?

Jsme firma, která se zaměřuje na fotovoltaiku a chytrá energetická řešení. Působíme po celé republice, hlavní klientská centra a showroomy máme v Lázních Toušeň a v Českých Budějovicích.

Víme, že instalace fotovoltaiky je velký a důležitý krok, proto chceme po celou dobu tohoto procesu být zákazníkům oporou. Zakládáme si na odborných základech, nabízíme kvalitní a bezpečný produkt. Dodáváme řešení na klíč, dokážeme garantovat získání dotace, umíme se postarat o vše od začátku až do konce, a ještě i potom v rámci pozáručního servisu. Zkrátka stojíme o dlouhodobý vztah s našimi zákazníky.

S jakým problémem se lidé často začínají potýkat?

Kapacitou distribuční sítě. Je důležité zmínit, že čím dál častěji budou klienti narážet na zamítnutí připojení od distributora vzhledem k vyčerpání kapacity distribuční sítě v daným oblastech republiky. Tudíž kdo považuje komunitní sdílení energie za atraktivní a myslí na svoji energetickou budoucnost, doporučujeme s realizací FVE neotálet.  

Autor: Evonaqo

Jak vidíte fungování FVE do budoucna?

Fotovoltaika je velmi prospěšná nejen z ekologického hlediska, ale také přispívá k energetické soběstačnosti a nezávislosti na velkých dodavatelích energie. Vzhledem k obrovskému zdražování energií v poslední době se lidé chtějí spoléhat více sami na sebe.

Fotovoltaickou elektrárnu si mohu vybudovat na chatě nebo na domě svých rodičů a energii sdílet do svého bytu nebo do bytu svých dětí a v budoucnu i do svého elektromobilu. Green Deal je tady, ať se nám to líbí, nebo ne, a největší náraz čeká nepřipravené. Věřím, že vyrábění vlastní energie bude v budoucnu pro každého z nás téměř samozřejmé. Energetická situace ve světě nebo špatně uzavřené energetické dohody už nás díky tomu nebudou trápit. Místo toho si jen s úsměvem zkontrolujeme stavy baterií v naší FVE aplikaci.

Autor: Evonaqo

Vysvětlete nám ještě to komunitní sdílení energie, co to znamená?

Aktuálně funguje většina fotovoltaiky tak, že vám ušetří nebo plně pokryje spotřebu vaší domácnosti. Zbytek energie buď prodáváte do sítě, nebo ukládáte do takzvané virtuální baterie, ze které poté čerpáte v období, kdy slunce tolik nesvítí, například v zimě. 

Komunitní sdílení přináší další rozměr: vámi vyrobenou energii přenesenou do sítě může odebírat vaše rodina, kamarádi nebo třeba sousedé. Nebo z druhé strany, pokud bydlíte v bytě ve městě, můžete si postavit elektrárnu třeba u svých rodičů, známých či na chalupě a odebírat odtud vyrobenou energii. Platíte pouze poplatek za přenos.

Autor: Evonaqo