V rámci Dnů plodnosti mají páry v prvních listopadových 14 dnech od pondělí do pátku v čase 10–15h možnost přijít na konzultaci s lékařem bez žádanky a předchozího objednání. Zájemci mohou rovnou podstoupit i základní vyšetření k ověření jejich zdravotního stavu. U žen to případně znamená odběr krve, gynekologické vyšetření, muži mohou při splnění podmínek předchozí několikadenní sexuální abstinence podstoupit odběr vzorku na vyšetření spermiogram. Na místě bude též možné podstoupit AMH test za zvýhodněnou cenu 399 Kč (včetně odběru). Ten lékařům odhalí stav ovariální rezervy ženy. Společně s ultrazvukovým vyšetřením je jedním ze základních ukazatelů aktuálního stavu ženské plodnosti. Provádí se z krve a jeho obvyklá cena je téměř dvojnásobná.

Zde se můžete podívat na video, jak v ISCARE probíhá cesta párů za vysněným dítětem:

Akce je jedinečnou příležitostí v době, kdy většina center asistované reprodukce objednává na vstupní konzultace v řádů týdnů až měsíců. Doba skutečného zahájení léčby se tak proto může výrazně oddálit a cesta k vysněnému potomkovi prodloužit. Obzvláště pokud lékař páru doporučí i další specializovaná vyšetření (genetika, imunologie) nebo odhalí zdravotní problém, který je třeba nejdříve řešit chirurgickým zákrokem (odstranění cyst na vaječníku, neprůchodnost vejcovodů, endometrióza apod.). Další komplikace mohou nastat v případě nepříznivého výsledku spermiogramu (nízká koncentrace nebo hybnost spermií).

Autor: ISCARE

Problémy s početím řeší každý pátý český pár. Pokud se dvojice více než rok snaží, a přesto se jim nedaří otěhotnět, doporučují lékaři poradit se o svém reprodukčním zdraví. U párů starších 35 let je doporučeno dorazit již po půl roce snažení. Kliniku ISCARE najdete na adrese Českomoravská 2510/19, Praha 9. Více informací najdete na webu kliniky www.iscare.cz.

Autor: ISCARE