Bratislava má bohatou historii, jejíž součástí byly téměř 300 let i korunovace uherských panovníků. Můžete začít bezplatnou pěší prohlídkou města s průvodcem, který vás v ceně karty provede centrem a poví vám o této fascinující kapitole dějin Bratislavy.

Bezplatné vstupy do muzeí a galerií

V rámci bezplatných vstupů můžete navštívit i interiérové výstavy na Bratislavském hradě a impozantní hrad Devín, který patří k nejvýznamnějším historickým místům ve střední Evropě.

.
Autor: Bratislavská organizácia cestovného ruchu

Díky Bratislava CARD máte možnost nahlédnout až do 24 muzeí a galerií ve městě i v regionu, které vám poodhalí, jak se žilo na tomto území od prvních zmínek o osídlování až po nedávné dějiny. Nevynechejte ani umění, slevu si můžete uplatnit i v Galerii města Bratislava, kde najdete interaktivní Pasáž Mateja Kréna, dále v obnovené Slovenské galerii, z níž se vám naskytnou krásné výhledy na Dunaj, nebo v Bibianě – Mezinárodním domě umění pro děti.

.
Autor: visitbratislava.com

Foto: visitbratislava.com

Možnost poznávat okolí Bratislavy díky bezplatné dopravě

Druhé bratislavské UFO, indiánské totemy nebo galerie Danubiana pyšnící se nejen unikátní sbírkou umění, ale i úchvatným exteriérem ležícím na malém poloostrově omývaným vlnami Dunaje. To je jen část míst, která poznáte, jen když během návštěvy Bratislavy vykročíte z historického centra.

Bratislava CARD vám umožňuje cestovat bezplatně veřejnou dopravou v rámci všech městských částí hlavního města Slovenska.

Autor: visitbratislava.com

Navíc se koupí karty s variantou bezplatné dopravy dostane i za hranice Bratislavy, do jejích přilehlých regionů. Tam se můžete projít například po vinohradech ležících v Malých Karpatech, kde budete mít možnost ochutnat skvostná slovenská vína a užívat si dech beroucí panoramatické výhledy na Bratislavu. Můžete též využít slevy na regionální atrakce, jako je hrad Červený kameň.

.
Autor: visitbratislava.com

Autor: Bratislava Region Tourism

Další množství slev

Kromě bezplatných vstupů a dopravy Bratislava CARD nabízí i množství dalších slev. Ušetřete peníze ve vybraných restauracích a kavárnách a ochutnejte tradiční slovenská jídla a nápoje.

.
Autor: visitbratislava.com

Na závěr nezapomeňte koupit dárky v místních obchodech. Překvapte své blízké originálními lokálními produkty a odneste si něco na památku, s Bratislava CARD to bude se slevou. Místní design najdete ve stylovém obchůdku Slávica, medovou kosmetiku a dobroty v medovém obchůdku Ceramel.

Autor: Ceramel

Kromě toho si můžete užít i slevy na další turistické zážitky a aktivity, takže váš pobyt v Bratislavě bude nejen nezapomenutelný, ale i cenově dostupný.

Extra tip: Uplatněte si slevu na vyhlídkový let sportovním letadlem. Naskytne se vám jedinečný pohled z výšky na scenerii malokarpatské vinařské oblasti a na ta nejzajímavější místa v Bratislavě a v okolním regionu.

Autor: Letecké Zážitky.sk

Nezmeškejte tuto příležitost zažít Bratislavu v plné kráse a s maximálními úsporami. Získejte svou Bratislava CARD a připravte se na dobrodružství plné kultury, historie a nezapomenutelných zážitků.

Více informací najdete ZDE.

Autor: Bratislavská organizácia cestovného ruchu