Tepelné čerpadlo je účinným ohřívačem vody a funguje na principu přenosu tepelné energie namísto přímého generování tepla. Znamená to tedy, že absorbuje teplo z okolního prostředí (především ze vzduchu), a poté ho předává vodě v nádrži. Elektřinu tak potřebuje pouze pro výměnu tepla, a tím dochází k nemalým úsporám.

Tepelné čerpadlo tak zajišťuje nepřetržitou dodávku teplé vody, o což se stará vysoce účinný kompresor, který zvyšuje rychlost výměny tepla.

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda je vhodné i pro novostavby

Účinné tepelné čerpadlo vzduch/voda perfektně odvádí práci i při velice nízkých venkovních teplotách. Celý systém se skládá ze dvou jednotek, a to vnitřní a venkovní, přičemž obě mají kompaktní rozměry.

Vnitřní jednotka je takřka nehlučná, a proto se může namontovat kamkoliv. Venkovní jednotka se buď umisťuje na zem, nebo se montuje na fasádu. Vzhledem k tomu, že nedochází k velkým zásahům do nemovitosti, doporučuje se tento druh tepelného čerpadla nejen novostavbám, ale i starším budovám po rekonstrukci.

Autor: ARPEG.cz

Snadno nahradíte původní topný systém, jako je například kotel, případně ho doplníte o tepelné čerpadlo, a tím zvýšíte jeho účinnost. Samozřejmě záleží na několika aspektech, což zohlední už profesionálové z již zmíněné společnosti ARPEG, pro které jsou tepelná čerpadla na klíč denním chlebem.

Tepelné čerpadlo od ARPEGU

Společnost ARP ELEKTRO GROUP (zkratkou označovaná jako ARPEG) vznikla v roce 2018, a přestože se jedná o nováčka na tuzemském trhu, nemusíte se ničeho obávat, protože zakladatelé mají v oblasti tepelných čerpadel a fotovoltaiky více než patnáctiletou praxi.

Expertní realizační tým, který se skládá ze zkušených instalatérů a techniků, se podílel na mnoha instalacích, a to nejen pro rodinné domy, ale i velké fotovoltaické parky. Působí po celé České republice, zakládá si na individuálním přístupu a komunikaci s klientem.

Autor: ARPEG.cz

Společnost si uvědomuje, že tepelné čerpadlo anebo fotovoltaiku si pořizujete na celý život, a proto by mělo být řešení navrhnuto tak, aby odpovídalo vašim potřebám a požadavkům. Nad celým projektem přemýšlí tak, aby dával smysl po všech stránkách, byl efektivní a účinný. Obrátit se můžete na ARPEG i v případě potřeby servisu. Vždy se vám dostanou kvalitní služby.

V případě, že zvolíte realizaci tepelného čerpadla na klíč, nestaráte se ani o vyřizování dotací z programu Nová zelená úsporám. Všechny dokumenty, podklady, ovšem i podání na příslušné úřady zařídí právě ARPEG.

Nová zelená úsporám

Stát připravil na podporu úsporného bydlení program Nová zelená úsporám, v jehož rámci můžete získat zpět až 100 tisíc korun na pořízení tepelného čerpadla pro vytápění a ohřev teplé vody.

Pokud tedy máte starý kotel na tuhá paliva třídy 1 a 2, kotel na topný olej s revizí, elektrokotel a jiné elektrické vytápění, nebo lokální topidlo či kamna, při výměně stávajícího hlavního zdroje tepla za tepelné čerpadlo máte nárok na dotaci.

Ptejte se na všechno, co vás zajímá

Znáte pořekadlo: „Líná huba, holé neštěstí?“ Platí i v natolik specifickém segmentu, jako jsou tepelná čerpadla. Solidní dodavatel je schopen odpovědět vám na jakoukoliv otázku, a proto si připravte krátký seznam otázek.

Časté otázky

  • Jak je to se zálohami a dodací lhůtou? Společnost ARPEG vyžaduje zálohu dopředu ve výši 20000 korun a realizace zakázky proběhne nejpozději do třech měsíců.
  • Co znamená tepelné čerpadlo na klíč? Ve své podstatě se jedná o takovou službu, která vám ušetří čas i starosti. Zkrátka se nemusíte o nic starat. Ve smlouvě je tedy zakotveno i to, že vám bude provedena revize, zajištěna dotace na tepelné čerpadlo a provedena montáž.
  • Jak se provádí montáž? Celou práci odvádí odborný tým elektrikářů, certifikovaných instalatérů a revizních techniků. Po podpisu smlouvy se dozvíte konkrétní jména pracovníků, kteří budou realizovat zakázku. Individuální a osobní přístup je tedy v ARPEG samozřejmostí. Společnost se vyhýbá subdodavatelům, takže vám poskytne služby od A do Z.

Ostatní technické dotazy vám zodpoví před podpisem smlouvy přímo technické oddělení, které je ochotno s vámi probrat cokoliv do podrobných detailů.

Autor: ARPEG.cz

Návrh řešení musí dávat smysl

Celému procesu předchází objektivní zhodnocení nemovitosti. Opravdu je váš rodinný dům vhodný pro tepelné čerpadlo? Pozor, ne vždy se to vyplatí.

Pokud specialista usoudí, že by bylo vhodné nemovitost opatřit tepelným čerpadlem, navrhne efektivní provedení, které přinese co největší úspory. Tepelné čerpadlo nesmí být ani poddimenzované, ani předimenzované. Technik současně vymezí prostor, kde by bylo vhodné umístit venkovní jednotku, aby hluk nerušil nejen vás, ale ani vaše okolí.

Společnost ARPEG vás svými referencemi přesvědčí, že byste se na ni měli obrátit i vy. Preferuje německou kvalitu technologií Viessmann, která je charakteristická dlouhou životností, vysokou efektivitou a nevídaným výkonem. Tepelné čerpadlo Viessmann je kompaktní, přizpůsobivé a vhodné na vytápění, chlazení i ohřev vody. Viessmann má navíc vlastní mobilní aplikaci, přes kterou je možné provádět servisování a nastavování.

Referenční realizace tepelných čerpadel
Autor: ARPEG.cz