Přišel podzim a s ním i dlouhé večery strávené v teple domova. Zároveň se jedná o ideální dobu na to, abychom interiéru dodali jedinečný styl a vytvořili si útulné prostředí. Správný výběr barev, příjemné a kvalitní osvětlení nebo třeba zajímavé dekorativní doplňky – to všechno může pomoci vnést do našich domovů klid a kýženou harmonii. Pohodlí, bezpečnost, ale i estetiku svého domova můžeme zajistit například chytrými technologiemi. Několik tipů, jak právě technologiemi zpříjemnit své bydlení, nabízí lídr v domácí automatizaci, společnost Somfy.

Bezpečnost, pohodlí a estetický design v jednom

Někdy stačí změnit malý detail, aby interiér vašeho bytu dostal zcela nový ráz. Jednou z takových drobností, která je mnohdy opomíjena, mohou být například závěsy. Kromě toho, že jimi regulujeme přirozené světlo v domácnosti, mají i poměrně velký estetický význam. Správně zvolené závěsy totiž dokážou ze všední místnosti udělat útulné útočiště v jakémkoliv ročním období. Zapomínat bychom pak neměli ani na funkčnost – díky moderním technologiím si již dnes můžeme pořídit automatické motorizované závěsy, které je možné ovládat nejen přímo z pohodlí pohovky nebo postele, ale i třeba vzdáleně. Elektrické závěsy lze ovládat dálkovým ovladačem, telefonní aplikací, v některých případech je pak dostupné i hlasové ovládání.

Autor: Somfy Sp. z o.o.

Právě motorizované závěsy může nabídnout společnost Somfy s pohony řady Movelite a Glydea Ultra. Pohony Movelite™ fungují pro všechny typy závěsů – klasické, skládané, řasené nebo harmonikové. Zařízení umožňuje ovládat závěsy o hmotnosti až 35 kg. Navíc je kompatibilní s rovnými i zakřivenými kolejnicemi o maximální délce 10 metrů. Za zvláštní pozornost stojí model Movelite WireFree 35 RTS – bezdrátový pohon napájený baterií a ovládaný rádiovým systémem RTS. Jeho instalace navíc nevyžaduje téměř žádné zásahy do stěn.

Závěsový pohon GLYDEA ULTRA 60e RTS je prémiovým řešením pro vaši domácnost. Díky použití moderních technologií se Glydea™ Ultra vyznačuje extrémně tichým provozem, má pohon o úrovni pouze 38 dBA. Je to výsledek pokročilé technologie tlumení hluku a vibrací aplikované přímo v rámci motoru. Je ideální pro místnosti, kde  potřebujeme ticho, klid a akustický komfort. Zařízení umožňuje závěsům lehký a plynulý pohyb až do hmotnosti 60 kg. Jediným dotykem na dálkovém ovladači Tahoma switch nebo v přidružené aplikaci na mobilním telefonu či tabletu můžete snadno nastavit polohu závěsů a vytvořit tak kýženou domácí atmosféru.

Pohony jsou v domácnosti téměř neviditelnými, protože jsou zcela skryty za závěsem. Pokročilá konstrukce kolejnic a otočné stropní držáky minimalizují vznik mezer, umožňují proto úplné zatemnění. Zároveň zlepšují estetiku interiéru. Automatizované závěsy zaujmou svým elegantním a moderním designem, který snadno zvelebí jakýkoliv interiér. O praktických výhodách pak také není pochyb – vedle komfortu nabízejí i větší pocit bezpečí a ochranu soukromí.

Díky inteligentnímu ovládání s TaHoma switch je možné si vytvořit vlastní režimy, které umožňují například automatické spuštění závěsů v určitou denní dobu. Za použití dalších senzorů pak můžeme docílit také toho, že se závěsy zatáhnou či roztáhnou v závislosti na úrovni slunečního světla či teplotě,   což pomůže v zimě místnost vyhřát nebo naopak v létě udržet příjemnné chladno.

Autor: Somfy Sp. z o.o.

Dálkové ovládání světla

V pochmurných podzimních a zimních dnech už není osvětlení jen estetickou záležitostí, ale i faktorem ovlivňující náladu a pohodlí. Jasné a teplé světlo dokáže v našich domovech vytvořit útulnou atmosféru a pomáhá nám relaxovat. Zároveň podtrhuje detaily interiérového designu a umožňuje nám naladit se do správné atmosféry při různých životních příležitostech, třeba i při romantické večeři. Abyste měli nad osvětlením vaší domácnosti větší kontrolu, vyplatí se pořídit si vhodnou sadu přijímačů pro inteligentní ovládání světel, například IZYMO Dimmer io od společnosti Somfy. Díky tomuto zařízení můžete své osvětlení plně ovládat z telefenou, ať už jste kdekoli.

Propojení a sladění všech součástí systému inteligentní domácnosti je možné pomocí již zmíněného chytrého ovládání TaHoma switch od společnosti Somfy. Jedná se o komplexní systém inteligentního řízení domácnosti, který bude reagovat na vaše každodenní požadavky. Jednotka je kompatibilní s více než 200 různými zařízeními a podporuje 21 renomovaných značek chytré domácnosti. S jeho pomocí můžete pohodlně ovládat svá zařízení prostřednictvím chytrého telefonu, tabletu nebo hlasových příkazů.

Autor: Somfy Sp. z o.o.

Společnost SOMFY je světovým lídrem v oblasti domácí automatizace a klíčovým poskytovatelem řešení pro inteligentní ovládání domácností v obytných a komerčních budovách. Důležitou součástí strategie rozvoje značky je ekologie a udržitelnost založená na efektivním využívání zdrojů energie. Společnost byla založena v roce 1969 ve francouzském Clussu. Její mezinárodní působnost zahrnuje téměř 120 poboček po celém světě s více než 6 000 zaměstnanci. V Polsku existuje společnost od roku 1996. V roce 2014 byla založena továrna SOPEM v Niepołomicích, kterou vlastní společnost Somfy. V současné době je v Niepołomicích kromě výrobní jednotky a oddělení výzkumu a vývoje také východoevropská distribuční platforma, která dodává výrobky zákazníkům v celé střední a východní Evropě.

Další informace získáte na adrese somfy.cz.