Překonat větší vzdálenosti a vyšlápnout kopec bez větší námahy – donedávna sen mnoha cyklistů. Dnes už standard, který si užívá kdejaký sportovec. Elektrokola si získala srdce všech věkových kategorií.

Doživotní servis zdarma

Specializovaná prodejna elektrokol GIVE.cz v pražských Vysočanech jako první nabízí doživotní servis elektrokol zdarma. V prodejně o ploše 1200 m2 si můžete prohlédnout nejnovější modely. Čekají tu také odborníci, kteří vám s výběrem elektrokola poradí.

Autor: GIVE Group s.r.o.

Nabídka elektrokol s doživotním servisem zdarma probíhá od 30. března 2023 a vztahuje se pouze na prvních 1000  elektrokol prodaných od tohoto data.. „I pro nás je velkou neznámou, jak budou zákazníci na naši akci Doživotní servis na elektrokola zdarma reagovat. Proto jsme se rozhodli limitovat tuto akci prozatím pouze pro prvních 1 000 prodaných elektrokol,“ popisuje výkonný ředitel společnosti Miroslav Menšík.

Když si kolo přede blahem

Odborníci pak vždy po každé sezóně v zimním období, konkrétně vždy od října do února, připraví zákazníkovi elektrokolo na novou sezónu. Zákazník za servis nic neplatí, pouze za spotřebovaný servisní materiál. „V rámci doživotního servisu zdarma provedeme tzv. každoroční servis, který obsahuje řadu úkonů – od samotné kontroly celého elektrokola, tedy včetně baterie a pohonu, po promazání ložisek, vycentrování kol a řady dalších úkonů,“ vypočítává Menšík.

Autor: GIVE Group s.r.o.

Šetříte peníze

Pravidelný servis se vám vyplatí. Pokud ho svému elektrokolu alespoň jednou za rok nedopřejete, za pár let se budete divit, na kolik peněz vás oprava vyjde. Finanční investice je násobně vyšší. A to si nikdo nepřeje. „U elektrokola, které několik let nevidělo servis, je třeba často vyměnit nejen řetěz, ale třeba i kazetu a další komponenty,“ vypočítává Menšík investice.

Pravidelné servisování elektrokol je ve finále časově výhodné i pro technika. S dlouho neservisovanými koly tráví zbytečné hodiny navíc. „Aktuálně servisujeme každý rok tisíce elektrokol. Z toho je poměrně značná část těch, která k nám dorazí až po pár letech po prodeji a vyžadují mnohem náročnější servis než pravidelně servisované elektrokolo. To nám samozřejmě komplikuje celý provoz našeho servisu a zbytečně zatěžuje naše servisní techniky,“ dodává Menšík.

Zanedbané kolo = nebezpečné kolo

Velká část lidí nechce servisu věnovat čas ani peníze. Primárně jde ale o bezpečnost. Jízda na několik let neservisovaném elektrokole je nebezpečná. „Dle výrobců elektrokol by každé elektrokolo mělo navštívit specializovaný servis alespoň 1x ročně. Tím je zajištěna nejen bezpečnost samotného jezdce, ale pravidelným servisem prodlužujete i životnost elektrokola,“ uzavírá Menšík.

Autor: GIVE Group s.r.o.