Naučte se dýchat

Když člověk prožívá velkou úzkost, těžko se mu dýchá. Proto se soustřeďte na svůj dech a intenzita napětí se zmenší. Zhluboka se nadechněte a při výdechu si představte, že úzkost vypouštíte z těla ven.

Přivoňte si

Vůně uvolňují smysly. Dokážou omámit limbický systém, který ovlivňuje nálady a emoce. Doporučujeme inhalovat levanduli, která s úzkostí dokáže dobře zatočit. Nezklame vás ale ani máta nebo šalvěj. 

Zkuste přírodní antidepresiva

Vnitřní klid si můžete navodit pomocí některých bylinek. Uklidňující účinky má například třezalka, meduňka, kozlík nebo echinacea. Vyberte si bylinku, která se vám nejvíce zamlouvá a udělejte si z ní každý den čaj. Ale pozor! Během dne to nepřehánějte s množstvím, protože vás mohou unavit. Pijte je spíše večer,

Nebuďte sami

Když se vám svírá hrudník a prožíváte úzkost, neměli byste být sami. Zavolejte svým blízkým. Řekněte jim narovinu, že se necítíte dobře a potřebujete od nich podporu. Třeba zjistíte, že něco podobného prožívají také. Necítit se občas dobře je normální. Nemáte zrovna komu zavolat?  Vyzkoušejte linku pro podporu duševního zdraví.

Jděte na jistotu

Bojovat s úzkostí pomůže i vědomí, že se máte o co opřít, když se stane průšvih. Představa, že vám nemoc obrátí život naruby a obere vás o příjmy, vás může dost rozhodit. Inspirující pro vás může být i příběh Jaroslava (55), který si po náročném rozvodu vzal do péče děti a pracoval do úmoru. Jenže pak dostal infarkt. Koukněte se na celý příběh Jaroslava.

Jaroslav si dlouho před zástavou srdce sjednal životní pojištění FLEXI, které myslí na nečekané situace. Po infarktu dostal 280 000 Kč. Současně využil i bonus CESTA KE ZDRAVÍ, který je automatickou a bezplatnou součástí životního pojištění FLEXI. Z bonusu k pojištění si Jaroslav zaplatil fyzioterapii, léčebné masáže, lázně a rotoped coby kompenzační pomůcku pro domácí užití.

Proplácení preventivních vyšetření využila Jaroslavova nejstarší dcera. Její tetě diagnostikovali rakovinu prsu, takže dostala strach. CESTA KE ZDRAVÍ mladé ženě proplatila mamografii, díky které naštěstí zjistila, že je vše v pořádku. Tolik se jí ulevilo!

Co můžete získat z bezplatné CESTY KE ZDRAVÍ vy?

Jedinečnou kombinaci příspěvků na léčení a prevenci. Úhradu nákladů ve výši až 100 000 Kč na zotavení z velmi vážných nemocí a úrazů. Proplacení nákladů na preventivní vyšetření, která nejsou hrazena ze zdravotního pojištění, a to až do výše 3 000 Kč každých 5 let. CESTA KE ZDRAVÍ je automatickou součástí rizikového životního pojištění FLEXI. Více na koop.cz.