Vánoce, Vánoce přicházejí

Štědrý den se pomalu blíží, nebude to dlouho trvat a na stůl položíme tácy s voňavým cukrovím, ozdobíme stromeček a budeme vyhlížet toho Ježíška. Základem pro navození té správně atmosféry je ale i výzdoba v podobě vánočních světel a dalších dekorací. Jejich nabídka je široká, z čeho můžete vybírat?

Autor: Světla24.cz

Tip číslo jedna: Světelné řetězy

Světelné řetězy mají své místo na stromečku i v oknech, klidně jimi ale můžete ozdobit i zeď nebo třeba vánočního skřítka. V každém případě ale musí splňovat bezpečnostní normy a mít dostatečné krytí. V interiéru je třeba krytí aspoň IP 20, do exteriéru minimálně IP44. Na co dalšího se zaměřit?

  • Délku řetězu vybírejte podle velikosti stromečku nebo jiného místa, které chcete vyzdobit. Víte, že třeba na 1,5 m vysoký stromeček budete potřebovat zhruba 15 metrů světelného řetězu?
  • Dáte přednost klasickým barevným nebo jednobarevným světýlkům, nebo se chcete odlišovat a pořídíte si třeba LED rampouchy?
  • LED osvětlení nebo klasické žárovičky, jaké známe z dětství? Raději jděte s dobou a vsaďte na LED řetěz. Vydrží vám déle, nespotřebuje tolik energie, a i když jedna dioda přestane svítit, ty ostatní budou zářit dál.

Autor: Světla24.cz

Tip číslo dva: Vánoční hvězdy

Vánoční hvězda je jedním z vánočních symbolů. Je průvodcem noční krajinou, byla to kdysi právě hvězda, která odstartovala vánoční veselí. Pořiďte si ji domů i vy a vyzdobte jí interiér. Vybírat můžete mezi různě barevnými hvězdami, ale i stojacími a závěsnými hvězdami.

Tip číslo tři: Vánoční dekorace do oken

Jak jinak Ježíškovi ukázat to pravé místo, než vyzdobením okna? Zavěste na něj světelnou záclonu nebo závěs, zavěste na něj šplhajícího Santu nebo svítící dekorační koule či andílky.

Víte, že v okně se bude vyjímat třeba i osvětlený betlém?

Autor: Světla24.cz

Tip číslo čtyři: Obloukové svícny

Skvěle vypadají na stole i na okně, mohou mít různou podobu. Je jen na vás, zda si pořídíte stojan se svíčkami, vánoční vesnici, světelný oblouk městečka s postavičkami, siluetu domu a sobů nebo jiný svícen.

Autor: Světla24.cz

Tip číslo pět: Nezapomeňte vyzdobit ani exteriér

Kdo má zahradu, ten ví, že světýlka musí být i tam. Štít domu můžete ozdobit světelným řetězem vhodným pro venkovní použití, skvěle se tu budou vyjímat i světelné závěsy. Na trávě zase může postávat los nebo sněhulák, a co takhle letící sobi? Na balkon nebo komín může šplhat Santa Claus.

Náš tip: Zahradu nemáte? Ozdobte truhlíky za oknem, do kterých jste zapíchali třeba smrkové větvičky.