Milostné romance, napínavé detektivky a thrillery, biografie nebo pohádky pro děti. V katalogu Audioteky najdete snad všechny myslitelné žánry. Inspirujte se našimi tipy, které pobaví i zrelaxují.

Łukasz Orbitowski a Klaudie Mynarská: Recepce

Milovníci seriálů si přijdou na své s audiositcomem Recepce, kde excelují Hana Vagnerová, Zuzana Kronerová a Marie Poulová v hlavních rolích recepčních z nadnárodní firmy. Dámám, které vládnou třem K – kávovaru, kurýrům, komunikaci a leckde i klíčům, je vlastní humor i satira. Těšit se tak můžete na neopakovatelný posluchačský zážitek.

Autor: archiv Audioteka CZ

Jaroslav Kmenta: Boss Babiš

Náš další tip patří dílu o temném světě miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, jak Babiš zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají. Popisuje nejen jeho skutečný podnikatelský zrod a nemilosrdné praktiky v byznysu, ale přibližuje i jeho roli v prostředí kolem kmotrů Františka Mrázka, Tomáše Pitra či Radovana Krejčíře. Zatím nejucelenější obraz oligarchy Babiše namluvil Petr Kubes.

Autor: archiv Audioteka CZ

Jožo Nižnánsky: Čachtická paní

Příběh Alžběty Báthoryové v historickém díle Čachtická paní se odehrává na rozhraní 16. a 17. století a vychází ze skutečných událostí. Děj obohacený zajímavými dobovými fakty je především napínavým, až detektivním vyprávěním o ženě, která si chtěla za každou cenu uchovat své mládí a krásu. Tato touha byla příčinou zmaření životů mnoha nevinných mladých dívek. Vypráví Simona Postlerová.

Autor: archiv Audioteka CZ

Vytrvalost: Pozoruhodný život a doba Emila Zátopka

A na závěr si vychutnejte vyprávění o vzestupu, pádu a rehabilitaci největšího běžce všech dob. Poslechněte si příběh zlatého věku sportu, který se odehrával na pozadí krutostí studené války. Dílo uznávaného anglického novináře Ricka Broadbenta interpretuje herec Václav Neužil, který rovněž zazářil v roli fenomenálního atleta ve filmu Zátopek pod režijní taktovkou Davida Ondříčka.

Autor: archiv Audioteka CZ

U každé audioknihy najdete ukázku zdarma. To abyste měli ještě před zakoupením jasno, že vám zpracování vyhovuje. Pak už posloucháte v aplikaci Audioteka, která má řadu užitečných funkcí. Například díky podpoře Apple Car Play a Android Auto si příběhy vychutnáte i na cestách.

Více na www.audioteka.cz.