„Věříme, že naše výstava se stane jedním ze světlých bodů, který v dnešní době nabídne lidem kulturní vyžití a zpestří jim tak trávení volného času. V době dlouhého uzavření jsme nelenili a přichystali si pro ně novinku. Hlas herce Jiřího Dvořáka, kterým na návštěvníky promlouval Alfons Mucha ze svého obrazu, vystřídá hlas Vladislava Beneše. Teď tak máme dokonalou symbiózu Muchova hlasu. V angličtině jej totiž namluvil Pierce Brosnan, tedy představitel Jamese Bonda, kterého daboval právě Vladislav Beneš,“ vysvětluje Richard Fuxa, producent výstavy iMUCHA.

Krásky z plakátů i Slovanská epopej v pohybu

Výstava představuje slavnou kolekci originálních plakátů a dalších neméně ohromujících artefaktů secesního mistra, jejíž základy položil v minulosti tenista Ivan Lendl. Ve světové premiéře se nyní ukazuje v unikátní podobě. Ženám z plakátů vdechli tvůrci život prostřednictvím nejmodernějších špičkových technologií, stejně tak ožívá sám Alfons Mucha, který na návštěvníky promlouvá z autoportrétu, digitalizované a ozvučené výjevy z monumentální Slovanské epopeje návštěvníka doslova vtáhnou do dějin slovanských národů. To vše a mnohé další nabízí fascinující pohled jak na originální tvorbu velikána české secese, tak ji zároveň přibližuje současným způsobem.

Velký prostor zaručuje vstup na výstavu bez front

Povinností sice zůstává nošení respirátorů třídy FFP2, nicméně dobrou zprávou je, že vstup na výstavu není podmíněn negativním výsledkem testu na Covid-19. Odpadá tak nutnost jeho absolvování. Kapacity výstavy jsou dostatečně velké, takže nařízené vládní omezení jedné osoby na 15 m2 se návštěvníků nijak nedotkne.

Výstava je jednou ze tří částí projektu iMUCHA, který kromě ní nabízí také show a multimediální výstavu. Za projektem stojí trojice producentů – Richard Fuxa, Michal Dvořák a Igor Rattaj.

Aktuální informace o projektovém dění najdete na facebook.com/imuchaproject, o výstavě také na www.imucha.cz.