Mladší sourozenec slavné hollywoodské hvězdy zemřel ve věku 82 let, podle britského Daily Mailu po boji s dlouhou nemocí. Zanechal po sobě ženu Eleanor a dvě dcery – Martine a Leone. Podle vdovy byl na tom Connery mladší špatně již delší dobu a smrt bratra ho velmi trápila.

Neil se po vzoru Seana dal rovněž na hereckou dráhu, a dokonce si ze svého bráchy byl ochoten i udělat legraci v různých parodiích na bondovky, v nichž jeho bratr zazářil jako představitel titulní role agenta 007 – například ve snímku Operace „Mladší bratr« (O.K. Connery) z roku 1967, kde si zahrál sourozence Jamese Bonda, případně také ve filmu z roku 1969 s názvem „The Body Stealers“ (Zloději těl).

Mohlo by se zdát, že to vůči Seanovi nebylo pěkné, také za to Neil ve své době sklidil dost kritiky, ovšem Conneryové byli podle všeho dost nad věcí. „Lidi sice tvrdili, že se mu (Seanovi) nelíbí, co dělám, ale já myslím, že si uvědomuje, že nejsem žádná hrozba jeho kariéře,“ vysvětloval Neil.

„On je uznávaný herec a já jsem viděl všechny jeho filmy a užil jsem si každý z nich. Přál mi štěstí a vím, že ho zajímá, jak si vedu,“ prozradil Connery mladší o vztahu se sourozencem. Legendární herec, který se kromě bondovek proslavil například i snímkem Indiana Jones a poslední křížová výprava, pak dokonce Neilovi uděloval profesní rady a kromě toho mu prý věnoval i své obleky a boty a jednou mu prý daroval i nového jaguára. Neil ovšem poznamenal, že v něm vyhořel motor a musel ho tak dát do šrotu.

VIDEO: Zesnulý „Bond“ Sean Connery (†90): Odmítl půl miliardy za nový film!

Video
Video se připravuje ...

Zesnulý "Bond" Sean Connery (†90): Odmítl půl miliardy za nový film! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
61 fotografií