Pokud obal vytřídíte do správného kontejneru, čili plast do žlutého, papír do modrého, bude obal dále zpracován a stane se z něj třeba nová lahev nebo novinový papír. A co přemýšlet ještě trochu konkrétněji a zkusit vymyslet, jak by obal mohl posloužit pro vaše vlastní nápady a díky vlastní kreativitě si vyzdobit byt či dům? Influencerka Radka z Meet My Lovely World se podívala blíže na obaly známých značek Pantene, Head & Shoulders a Ariel od společnosti Procter & Gamble a podělila se o tipy, jak si zkrášlit svoje okolí. Obaly těchto značek jsou sice recyklovatelné, ale proč nevyužít některé z nich doma, aby se vůbec nedostaly do popelnice? Opětovné použití obalů v domácnosti ještě o něco více šetří naši planetu a navíc si u kreativní práce užijete spoustu legrace.

Pantene
Autor: Radka z Meet My Lovely World

Vánoční svícen

Vánoce se kvapem blíží, tak se rovnou pusťme do vánoční dekorace! K výrobě svícnu budete potřebovat: obal od masky na vlasy Pantene, provázek, svíčku, větvičky, tavnou pistoli, šišky a papírové hvězdy na dozdobení. Z obalu masky Pantene nejdříve sundáme etiketu. Kolem dokola omotáme dekorativní provázek a přilepíme ho tavnou pistolí. Doprostřed přidáme a přilepíme vysokou svíčku – pozor, myslete na to, aby se svíčka nepřevrátila a aby byla upevněna bezpečně. Okolo svíčky naaranžujeme větvičky a ozdobíme je šiškami, případně dalším přírodním materiálem, který venku najdeme. Vánoce můžou dorazit, jste připraveni!

Pantene před
Autor: Radka z Meet My Lovely World
Pantene po
Autor: Radka z Meet My Lovely World

Květináč

Zkuste si odpovědět na otázku, jakou knížku si rádi čtete se svými dětmi? A nevyskytuje se v ní nějaká postava, která by se dala „vyrobit“? Vida, z obalu pracího gelu Ariel se dá vytvořit třeba květináč ve tvaru velryby z pohádky! Prvně z lahve odstraňte etiketu. Potom si narýsujte tvar, který by měl výsledný výrobek mít, a podle toho vystříhejte. Velrybě vytvarujte nůžkami ocas, nakreslete oči a dodekorujte mašlemi či ozdobnými kamínky, aby vám květináč ladil s interiérem. A pak už jen stačí vložit květinu a radovat se z vlastního výrobku.

Ariel před
Autor: Radka z Meet My Lovely World
Ariel po
Autor: Radka z Meet My Lovely World

Stojánek na tužky

Poslední inspirace je nejjednodušší na přípravu a můžete do ní klidně zapojit i děti. Vezměte obal vašeho oblíbeného šamponu, třeba Head & Shoulders, sundejte etiketu, rozpulte a během půlení nezapomeňte ponechat na dolní polovině „uši“. Spodní polovinu pak polepte papírem, na který se dají jednoduše nakreslit oči a čumáček. A najednou je na světě zajíc, který ochotně podrží dětské pastelky.

HaS před
Autor: Radka z Meet My Lovely World
HaS po
Autor: Radka z Meet My Lovely World

Tohle je jen pár tipů, jak se zbylými obaly naložit. Zkuste během dlouhých chladných večerů zapojit svoji fantazii a vymyslet, co by nejlépe zapadlo do vašeho bytu nebo udělalo radost vašim dětem. Společně strávený čas se počítá a vlastní výrobek mnohdy udělá větší radost než ten koupený.