Nebude pro vás žádným překvapením, že za základ (téměř) každé kanceláře považujeme kvalitní kancelářský stůl odpovídající velikosti s potřebným vybavením.

Správná volba stolu může ovlivnit vaši práci

Pracujete vy nebo vaši zaměstnanci s klasickým stolním počítačem? Pak by neměla chybět speciální polička na základní počítačovou jednotku či vysouvací deska pro klávesnici. A nezapomínejte ani na vyvýšený prostor pro monitor – ten totiž má být umístěn ve výši očí, aby nebylo potřeba k němu sklánět hlavu.

Pokud používáte pouze notebook, bude výběr stolu snazší. Nepotřebujete žádné speciální poličky, jen dostatečně velkou pracovní plochu. Můžete vybírat z mnoha typů stolů různých materiálů. I v tomto případě je ale kvalita rozhodující.

Nastavte si výšku stolu podle sebe – podpoříte tak zdravé sezení

Oblibě se těší stoly s nastavitelnou výškou. Můžete si tak přizpůsobit nejen výšku židle, ale i stolu dle svých preferencí a zajistit tak správnou polohu těla při sedavém zaměstnání. To znamená pravý úhel v loketní jamce, pravý úhel v podkolenní jamce a stejně tak by pravý úhel měl svírat trup se stehny.

Nezapomínejte ani na úložný prostor snadno dosažitelný přímo od stolu – ideální je v tomto případě zásuvkový kontejner, který umožní pohodlné ukládání dokumentů. Některé kontejnery nabízejí možnost uzamknutí první zásuvky, můžete v ní tedy uchovávat důležitější dokumenty.

Kancelářským židlím s koženým potahem se raději vyhněte

Dostatek času věnujte i výběru kancelářské židle. Ta by především měla být polohovatelná a také pohodlná. Nesmí chybět ani kolečka pro snazší pohyb u stolu. Opěradlo se má přizpůsobit poloze zad.

Zaměřte se na potahový materiál. Mezi výhody kůže patří její trvanlivost (při správné údržbě) a omyvatelnost. Obzvlášť v létě nebo v kancelářích s vyšší vnitřní teplotou ale často nastává problém. Pokud se potíte, může se sezení na kožené židli stát až nesnesitelným – a nebývá ani hygienické. Umělá kůže neboli koženka je na tom podobně. S tím rozdílem, že nemá dlouhou trvanlivost a brzy se může začít odlupovat.

Lepší volbou by tak mohl být textilní potah, který nabízí větší prodyšnost. Zvláštním druhem textilního potahu je pak síťovina, která dovádí prodyšnost k dokonalosti. Síťované židle se navíc mohou pochlubit modernějším vzhledem.

Vše, co pro zařízení kanceláře potřebujete, na jednom místě

Výběr vybavení kanceláře by se měl vždy řídit především kvalitou a zdravotní nezávadností. Právě kvalitní kancelářský nábytek a další potřeby najdete na stránkách AJ Produkty.