Dětem přednáší vozíčkáři

Ambasadory projektu VZPoura úrazům jsou hendikepovaní pracovníci VZP, kteří sami dobře vědí, jaké je to žít s trvalými následky po vážném zranění, a dokážou svou zkušenost předat dětem. Možná i proto je o projekt stále velký zájem, a to jak ze strany základních a středních škol, tak i mateřských. O letních prázdninách, které jsou z hlediska dětských úrazů již tradičně nejrizikovější, vyráží ambasadoři na letní tábory. Za celou dobu trvání projektu jich navštívili celkem 64. Právě venkovní prostory jsou přitom k praktickým ukázkám preventivních aktivit ideální.

Co nám ukázala praxe

Jak čas běží a počet edukačních setkání narůstá, získávají ambasadoři stále více zkušeností. Přesně vědí, co na děti nejvíce působí, a dokážou své přednášky přizpůsobit věkově odlišným skupinám žáků. Menší děti jsou zpravidla kontaktnější a komunikace s nimi probíhá formou rozhovoru. Na rozdíl od starších studentů, pro které mají ambasadoři připravená videa a prezentace, mladším dětem nejvíce vyhovují velké obrázky rizikových a naopak bezpečných situací. Výborné je využití různých rekvizit, jako je například model obratlů.

VZPoura na Instagramu

Hlavním komunikačním kanálem s žáky a učiteli jsou webové stránky projektu www.vzpoura-urazum.cz. Abychom se však co nejvíce přiblížili starším studentům, kteří značnou měrou využívají ke komunikaci sociální sítě, fungujeme i na instagramovém profilu @vzpoura_urazum. Děti a studenti tak s námi mohou sdílet, komentovat a lajkovat fotky a videa přímo ze setkání s ambasadory.

Jak si přednášky rezervovat?

Besedu s našimi ambasadory si můžete pro svou školu zcela jednoduše objednat on-line prostřednictvím rezervačního formuláře na webových stránkách. Nyní jsou pro vás volné termíny až do března 2020. Budeme rádi, když se k našemu projektu připojíte i vy a podpoříte naši snahu o to, aby nepřibývalo dětí, které v důsledku úrazu žijí s celoživotním postižením.