Renovace svépomocí

Oprýskané dveře můžete otapetovat, polepit fólií nebo natřít. Výsledek je dočasný, ale může být funkční, jde-li vám pouze o vzhled dveří. Pokud ale chcete současně dveře zabezpečit, většina „vylepšení“ je cestou do pekel. Nový bezpečnostní zámek, oplechování, přídavný zámek nebo dokonce závora běžného zloděje nezastaví, naopak v mnoha případech instalací bezpečnostního prvku oslabíte už tak chatrný rám standardních dveří.

Výměna dveří za nové

Stoprocentním řešením je vchodové dveře vyměnit za nové. Ani v tomto případě se ovšem nevyplatí šetřit na nesprávném místě. Standardní protipožární dveře s bezpečnostním kováním z hobby marketu splňují spíše estetická očekávání, bezpečí vám ale neposkytnou. Spousta vchodových dveří ve starších zástavbách má navíc nestandardní rozměry a běžně prodávané výrobky nepasují do původních zárubní.

Jak na renovaci vchodových dveří?
Autor: NEXT

Vchodové dveře do bytu v paneláku či v bytovém domě

Ideální je výměna původních dveří za nové bezpečnostní, protipožární. Bydlíte-li v paneláku, lze v 60 % využít původní zárubně, protože bývají velmi dobře a pevně zalité v panelech. Nejprodávanějšími modely bezpečnostních dveří pro panelové či bytové domy jsou SD 101 v třetí bezpečnostní třídě s možností instalace do původních kovových zárubní nebo ještě SD 111 ve čtvrté bezpečnostní třídě, zde ale doporučujeme novou bezpečnostní zárubeň. Vzhled dveří je pak čistě na vás, neboť každé dveře NEXT jsou originálem vyrobeným na míru.

Vchodové dveře do domu

Renovujete-li vchodové dveře do domu, doporučujeme masivnější SD 102. Mohou být nestandardních rozměrů, prosklené bezpečnostním sklem, se světlíky při zachování maximálního zabezpečení. K dispozici je 40 povrchů v designu dřeva pro interiérové i exteriérové využití a jakákoliv barva škály RAL. Stačí si jen vybrat. Pomocí moderních technologií umíme vyrobit dveře prakticky stejné, jako byly dveře původní, replika historických dveří není žádný problém.

Jak na renovaci vchodových dveří?
Autor: NEXT

Vstupní bytové dveře v památkově chráněných objektech – aneb tam, kde výměna starých dveří za nové není možná

Chcete-li, nebo musíte-li zachovat dveře původní, vyzkoušejte přídavné bezpečnostní dveře SD 3 nebo dvoukřídlé SD 23 a nenápadnou renovaci povrchu dveří stávajících. V historických zástavbách či u památkově chráněných domů se jedná o velmi efektní, a často jediné možné řešení certifikovaného zabezpečení. Tento způsob renovace dveří udělá z vašich původních, plnohodnotné bezpečnostní dveře. Jsou vyráběny na míru a instalují se na vnitřní stranu vstupních dveří. Vnější strana do chodby zůstane zcela nezměněna. Lze je instalovat bez ohledu na to, jestli byly původní zárubně kovové nebo dřevěné. Konstrukce zajišťuje v obou případech 3. bezpečnostní třídu.