Ostatně už před českou premiérou v Divadle Kalich ho předcházela pověst představení, při kterém diváci vstávají ze sedaček a tančí v řadách. Také hodnocení NBC „Nejlepší rock´n´rollový muzikál od Pomády.“ Nesmrtelné hity Elvise Presleyho v tomto muzikálu doprovázejí volnou adaptaci Shakespearovy romantické komedie Večer tříkrálový. Příběh s citacemi také z dalších Shakespearových komedií převedl do Ameriky 50. let prestižními cenami i nominacemi ověnčený broadwayský libretista Joe DiPietro.  

Do jednoho ospalého města s náměstím malým jak konzerva jednoho dne přijíždí na motocyklu záhadný cizinec, kytarista a tulák Chad, aby všechny jeho obyvatele nakazil rebelstvím své hudby a jejich nudné životy navždy převrátil vzhůru nohama. Najednou se všichni kolem něj začínají odvážně zamilovávat…

„Chada jsem si taky zamiloval. Je to hrdina v té nejlidštější podobě, protože je vlastně ne moc bystrý kluk se všemi špatnými mužskými vlastnostmi, na které si vzpomenete. Ale přesto jde o skvělého člověka s obrovským srdcem, plným lásky a ideálů. Všechno myslí dobře a jde mu vždycky o dobro druhých...a to na sobě miluje nejvíc,“ směje se představitel hlavní role, naše největší současná muzikálová hvězda Jan Kříž, nositel dvou Cen Thálie.

Více informací o Srdcovém králi a termíny představení najdete na www.divadlokalich.cz

 

Fotogalerie
3 fotografie