Spousta rodičů však ve formě motivace tápe. Rádi by zkusili něco originálního, nového, co děti potěší a zároveň motivuje vpřed. Není to jednoduché. Děti totiž zbožňují nové věci. Jednou ze zajímavých možností může být odměna ve formě pamětních a investičních mincí. Ty jsou nejen hezkou památkou, ale především investicí do budoucna.
Jednou z nejoblíbenějších mincí s dětským motivem je kolekce inspirovaná knihou Antoina de Saint-Exupéryho Malý princ. Na stříbrných a zlatých mincích jsou vyraženy známé citáty z knížky, které vám připomenou významné pasáže příběhu.

Exkluzivní nabídku investičních mincí najdete třeba na webu www.zlataky.cz  „Zlaté mince jsou raženy s uvedenými nominálními hodnotami v platné peněžní jednotce. Unikátní mince vydává Česká národní banka, která se zavazuje mince kdykoliv přijímat zpět,“ vysvětluje Matěj Čeleš investiční analytik Zlaťáky.cz. Mince tak jednou může přinést hezkou vzpomínku na mládí nebo pomoci například při zařizování bytu.

Autor: Shutterstock

Investice do jazyka je k nezaplacení

Asi si říkáte, že jsme se zbláznili. Odměnit dítě dalším vzděláním zní skoro jako sebevražda, ale možná budete překvapeni. Dnešní děti si moc dobře uvědomují, jak je znalost cizího jazyka, zejména angličtiny, zásadní. Používají ji každodenně, ať už v komunikaci se svými oblíbenými youtubery, zpěváky nebo kamarády z celého světa.

Výuka je ale musí především bavit. I u nás už naštěstí existují školy, které nabízejí zcela jiný přístup ke vzdělávání. Pražská škola Beehive nabízí jako jediná v ČR bilingvní koncept, který jazykově propojuje osnovy u klasických předmětů. „Až se dnešní děti dostanou na pracovní trh, bude angličtina naprosto samozřejmým pracovním nástrojem všech. To co se naučí teď, je nebude zatěžovat v dospělosti, kdy se mohou naplno věnovat svým specializacím,“ říká ředitelka bilingvní školy Beehive Martina Přenosilová.

Autor: profimedia.cz

Studenti zde pracují v menších skupinách, kde se klade důraz na jejich individualitu a rozvíjení kritického myšlení. Důraz je kladen na prezentační dovednosti, využívají se myšlenkové mapy, dětem se zadávají badatelské úkoly, které rozvíjí jejich kritické myšlení, to vše v angličtině.

Čím dříve, tím lépe

V případě, že rodiče chtějí s dvojjazyčnou výukou začít ještě před startem povinné školní docházky, mohou předškoláky zapsat do místních jeslí nebo mateřské školy. Více informací najdete na http://www.beehive.cz/.