Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

3 recepty pro masožravce

/
  • 5. dubna 2016 ● 13:26

    Půstu jste si užili až až a teď máte chuť na kus pořádného masa? Pak honem vyrazte k řezníkovi! Přinášíme vám skvělé recepty, které zasytí i velké jedlíky a báječně chutnají. Nic pro vegetariány!

  • 1.

    FLANK STEAK S ROZMARÝNEM A POLENTOVOU KAŠÍ

    Flank steak s rozmarýnem a polentou
    Autor: Foto: Pražské řeznictví na Vinohradech

    (2 porce)

    Steak:

    2 x 200 g hovězího pupku

    Hrubozrnná sůl

    Čerstvě mletý pepř

    Olivový olej

    Máslo

     

    Polentová kaše:

    100 g polenty

    530 ml horké vody

    100 ml smetany

    1 polévková lžíce másla

    Sůl 

     

    Postup: Maso důkladně potřete olivovým olejem. Rozpalte pánev a maso na ni vložte. Po 3 minutách obraťte. Po 3-4 minutách přendejte maso na rozehřátý pekáč se lžící másla, vložte do trouby předehřáté na 100 ⁰C na 10 – 15 minut. Pak nechte odležet alespoň 2 minuty.

    V hrnci přiveďte k varu vodu, pomalu přisypávejte polentu. Zalijte smetanou, osolte a za stálého míchání polentu uvařte. Bude to trvat asi 5 minut, podle druhu polenty. Je-li příliš hustá, přilijte ještě vodu. Odstavte z plotny a vmíchejte lžíci másla.

     

  • 2.

    ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK

    Španělský ptáček
    Autor: Foto: Pražské řeznictví na Vinohradech

    (2 porce)

    2 plátky z hovězí kýty (celkem asi 300 g)

    1 natvrdo uvařené vejce

    1 kyselá okurka

    3 lžíce plnotučné hořčice

    Párek

    3 cibule

    1 lžíce sádla

    40 g špeku

    1 lžíce hladké mouky

    0,5 litru hovězího vývaru

    Sůl

    Pepř 

     

    Postup: Hovězí plátky naklepejte, osolte a opepřete. Po jedné straně potřete hořčicí. Na jeden konec plátku položte rozkrojené vejce, půlku kyselé okurky, kousek párku a malý klínek cibule. Při rolování se snažte strany plátku masa přehýbat dovnitř, aby se roláda dobře uzavřela. Omotejte provázkem.

    Zbylou cibuli a špek nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozpalte sádlo a ptáčky opečte ze všech stran. Maso vyndejte na talíř. Do výpeku nasypte cibuli a špek a pozvolna opékejte dohněda. Zaprašte moukou a opět zarestujte. Zalijte vývarem, přidejte lžíci hořčice a promíchejte. Ptáčky vložte zpět, přiklopte hrnec a pozvolna duste asi 1,5 hodiny.

    Měkké rolády vyjměte z hrnce, omáčku propasírujte, dochuťte případně solí a pepřem.

    Podávejte s houskovým knedlíkem nebo rýží.

     

  • 3.

    HOVĚZÍ TATARÁK S KAPARY

    Tatarský biftek
    Autor: Foto: Pražské řeznictví na Vinohradech

    (2 porce)

    250 g hovězí svíčkové

    1 šalotka

    1 čajová lžička nasekaných kapary

    1 čajová lžička dijonské hořčice

    Pár kapek tabasca

    Pažitka

    1 polévková lžíce olivového oleje

    Sůl

    Čerstvě mletý pepř

    1 žloutek

    Toust k podávání 

     

    Postup: Hovězí svíčkovou naškrábejte nebo nasekejte najemno. V misce promíchejte s uvedenými surovinami kromě žloutku. Vytvořte nejlépe pomocí nerezového tvořítka kopeček. Navrchu udělejte důlek a vložte do něj opatrně žloutek. Podávejte s opečeným toustem.

     

    Foto: Pražské řeznictví na Vinohradech

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi

Dnešní horoskopy