Chystáte se na cesty, ale bolí vás celý člověk? Dopřejte si dovolenou s bonusem. Okuste některou z netradičních masáží, které mají své kořeny ve světě až 4000 let př. n. l. Klasická sportovní masáž je sice o něco levnější, ale soustředí se jen na tělo. Vaši mysl neuvolní a navíc se s vámi masér po slabé půlhodince rozloučí. Pravá thajská, indická nebo japonská masáž je vlastně kompletní terapie a masér se vám plně věnuje více než hodinu.

Nejlepší je samozřejmě za pravou masáží vyrazit přímo do zemí původu. První výhodou jsou znalosti a zkušenosti masérů, tou druhou cena. Ta je obvykle mnohonásobně nižší, než u nás nebo jinde v Evropě.

Skvělé wellness balíčky ale koupíte i v Česku a okolí. Právě listopad je ideální doba, kdy na ně vyrazit. Pak hory obsadí lyžaři. Ti jsou však také jedni z nejčastějších klientů masérských salonů. Masáž je totiž perfektní způsob, jak prohřát zmrzlé tělo a uvolnit svaly.

Havaj: Masáž Lomi Lomi

Masáž lomi lomi
Autor: profimedia.cz
Toužíte po opravdu důkladné masáži? Pak zkuste masáž milujících rukou, jak se jí také říká. A v čem metoda spočívá? Terapeut dlouhými tahy masíruje celé tělo nejen dlaněmi, ale i lokty a předloktím. Obvykle se masírují hned dvě různé části těla najednou. Stimuluje se tak krevní oběh, lymfatický systém, odstraňuje únava a napětí, posiluje imunitní systém. Lomi Lomi je stále oblíbenější u nás i ve světě. Kolik zaplatíte: 900 Kč/60 min.

Thajsko: Tradiční masáž

Thajská masáž
Autor: profimedia.cz
Thajské masáži se někdy také říká jóga pro líné. Při této masáži totiž jen neležíte jako placka, ale masér vás různě protahuje. Přesto pro vás bude kombinace protahování akupresury za vůně aromatických olejů dokonale uvolňující relaxací. Harmonizuje tělo a mysl a ulevuje od bolesti zad a kloubů. Prestižní masérské školy v Thajsku každoročně plodí odborníky, kteří vás namasírují za pár desítek korun. U nás to stojí o pěkných pár stovek víc. Kolik zaplatíte: 600 Kč/60 min.

Rusko: Medová masáž

Medová masáž
Autor: profimedia.cz
Možná vás překvapí, že tato masáž pochází z Ruska, ale má to své odůvodnění. Masér vás potře nahřátým medem a lehce jej vmasíruje do pokožky. Surovina má maximální detoxikační účinky, takže doslova vysává toxiny z pokožky. Můžete cítit mírné napětí, ale za výsledek to stojí. Toxiny oslabují organismus a jejich zničení je tak výbornou prevencí před nemocemi v chladných dnech. Masáž je ideálním uvolněním třeba pro lyžaře. Kolik zaplatíte: 1000 Kč/90 min.

Čína: Energetická masáž

Čínská masáž
Autor: profimedia.cz
Podstatou čínské energetické masáže je obnovit proudění ve 12 energetických drahách, tzv. meridiánech, v lidském těle. Začíná masáží hlavy, pokračuje masáží šíje a zad. Terapeut se často zaměřuje na meridián močového měchýře, který vede právě podél páteře a najdete na něm akupunkturní body všech orgánů v těle. Masáž pomáhá při přepracovanosti, podrážděnosti i bolesti hlavy a zad. Kolik zaplatíte: 650 Kč/60 min.

Srí Lanka: Bambusová drenážní masáž

Bambusová masáž
Autor: profimedia.cz
Bambusová masáž je založena na stejném principu jako lymfatická masáž. Ocení ji muži sportovci s unavenými svaly i ženy, které by se rády zbavily otoků a celulitidy. Bambusové hůlky masér přikládá na pokožku a pomalu jimi válí po problematických částech těla. Masáž odstraňuje bolesti páteře a ztuhlost svalů. Drenážuje obličej a odstraňuje tzv.druhou bradu. Pokožka je pružnější, hebčí a zářivější. Tu pravou si ale dopřejte nejlépe přímo na Srí Lance, kde za ni zaplatíte méně jak polovinu. Kolik zaplatíte: 700 Kč/60 min.

Japonsko: Masáž Shiatsu

Masáž Shiatsu
Autor: profimedia.cz
Shiatsu je komplexní japonská terapie, při níž masér vyvíjí tlak prsty, dlaněmi nebo lokty na akupunkturní body. Pak postupně protahuje celé tělo než dojde k jeho uvolnění. Shiatsu pomáhá tam, kde si lékař neví rady, tedy například u nemocí psychosomatického původu. Odstraňuje podrážděnost a úzkostné stavy. Pomáhá od zapomnětlivosti a nespavosti. Kolik zaplatíte: 1400 Kč/60 min.

Ostrov Fidži: Masáž lávovými kameny

Masáž lávovými kameny
Autor: profimedia.cz
Z ostrova Fidži v Oceánii pochází masáž lávovými kameny. Odpradávna se ale prováděla také v Číně, na Havaji a v Americe. Kombinace tepla, aromatických olejů a masáže uleví od zatuhlých svalů i psychického napětí. Pomáhá také při potížích se spánkem nebo bolestí hlavy. Často narazíte na kombinaci masáže s obklady z banánových listů. Masáž lávovými kameny je mnohonásobně účinnější než klasická. Kolik zaplatíte: 700 Kč/45 min.

Tipy na skvělé zájezdy:

Lyžování:

CK Conti: Itálie - Dolomiti Superski - lyžařský okruh Sella Ronda - Arabba – 1 den lyžování v prosinci zdarma! Tři noci v luxusním hotelu s polopenzí přímo u sjezdovek se 4 denním skipasem a dopravou autobusem od 8 690 Kč.
Alexandria: Itálie - Mezzana
- rezidence Artuik/Marilleva 1400. Osmidenní zájezd za cenu 6 721Kč za osobu v apartmánu BILO4 - tedy pro čtyři osoby.

CK Conti: Rakousko - Dachstein West - 30% sleva na skipas v prosinci! Prodloužený víkend 2x penzion nebo gasthof s polopenzí včetně 3 denního skipasu a dopravy autobusem od 4 990 Kč.

Wellness :

Alexandria: Jeseník – hotel Jan Ripper s dvoudenním programem Romantika pro dva. Společná vířivka včetně nápojů, koupel s aromatickým olejem pro ni, koupel v pivním extraktu pro něj, masáž lávovými kameny, romantická večeře. Vše za cenu 3020 Kč za osobu.

Wellnes + lyžování:

CK Conti: Sovinsko – Pohorje Maribor- luxusní wellness a lyžování k tomu ve Slovinsku v hotelu Bellevue za cenu od 12 910 Kč na osobu.

Exotika:

Alexandria: Thajsko – Pattaya – 11 nocí v oblíbeném  čtyřhvězdičkovém hotelu Jomtien Palm Beach se snídaní za cenu 35 541 Kč.

Alexandria: Srí Lanka – poznávací zájezd „To nejlepší ze Srí Lanky“ s českým delegátem, polopenzí či all inclusive  na 13 dní za 51 291 Kč.

Fotogalerie
7 fotografií