Bude vám se středomořskou dietou a stravovacím programem stačit našich třicet dní, nebo se do toho obujete a budete v ní pokračovat?  Autor programu Petr Havlíček (54), podotýká, že s těmito recepty nejen shodíte přebytečnou váhu, ale také máte šanci dožít se vyššího věku. Počítá se také postupné zařazování zdravějších jídel.

Naopak, Petr Havlíček varuje před zbrklým nastavováním životních změn. Pokud si ke zdravějšímu jídelníčku naordinujeme více spánku, méně stresu a množství pohybu, pravděpodobně se v plánech utopíme. „Přesně proto mnoho lidí pak končí i se zdravějším stravováním. Vyčerpává je už jenom to, navíc všechny ty věci okolo. A každý nezdar je frustrující. Kdyby si naopak tolik cílů nedávali a změny nastavovali pozvolněji, tak by pak u nich třeba vydrželi,“ říká Havlíček.

Všem, kteří s námi třicetidenní program drželi, gratulujeme, všem, kteří se v něm rozhodli pokračovat, nebo zkusit až nyní, držíme palce. Taková šance na lepší život, a to za vcelku nenásilných podmínek, tu dlouho nebyla! Tady je poslední jídelníček!

Snídaně

Mousse z uzeného lososa

Suroviny na 1 porci: ½ balení (cca 40 g) smetanového sýru typu Lučina, 1 malá šalotka, nasekaná najemno, dle chuti čerstvé mletý černý pepř, ½-1 lžíce citronové šťávy, dle chuti citronová kůra, 1 lžíce sýra Asiago (nebo jiného tvrdého sýru), nastrouhaného najemno, špetka sušeného kopru, ½ balíčku (cca 40-50 g) uzeného lososa, nasekaného, špetka soli, čerstvý kopr na ozdobu, kvasový celozrnný nebo toastový celozrnný chléb.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat