5 důvodů, proč je jíst

1) Budete chytřejší – jsou výborným zdrojem zdravých tuků, včetně omega-3 mastných kyselin, které podporují zdraví srdce a mozku. Zlepšují kognitivní výkony mozku.

2) Chrání před nemocemi – jsou bohaté na antioxidanty, včetně vitaminu E a polyfenolů. Tyto látky hrají klíčovou roli v ochraně buněk před škodlivými volnými radikály a mohou pomoci snížit riziko některých chronických onemocnění. Vitamin B6 a zinek zase podporují silnou imunitu.

3) Zlepšují trávení – obsahují vlákninu, která podporuje zdravou trávicí soustavu a může pomoci udržet stabilní hladinu cukru v krvi. Hořčík pomáhá regulovat metabolismus a podporuje zdravou kostní strukturu.

4) Dodají energii – díky obsahu bílkovin, tuků a vlákniny poskytují vlašské ořechy dlouhodobou energii a pomáhají předejít cukrovým a tukovým výkyvům.

5) Podporují srdce – konzumace vlašských ořechů může snížit riziko srdečních chorob díky svému obsahu zdravých tuků a antioxidantů.

Přírodní multivitamin

Vlašáky jsou bohatým zdrojem zdravých tuků, bílkovin, vlákniny, vitaminů a minerálů. Zahrnují omega-3 mastné kyseliny, vitamin E, vitamin B6, hořčík, zinek a další živiny, které jsou pro lidské tělo nezbytné.

Pozor na kalorie

Při jejich konzumaci je důležité pamatovat na míru, protože i přes své pozitivní vlastnosti jsou vlašské ořechy kalorické a nadměrná konzumace by mohla přinést přebytečné kalorie do stravy.

Ořechové kuře

BUDETE POTŘEBOVAT: Hrnek (120 g) vlašských ořechů, 800 g kuřecího masa, hrst koriandrových listů, šťávu z jednoho citronu, 2 stroužky česneku, chilli papričku, 1 cibuli, 2 hrnky vývaru

POSTUP: Vezměte hrnek ořechů, plnou hrst koriandru, chilli papričku, šťávu z citronu a dva stroužky česneku a rozmixujte na pastu. Připravte si osm kuřecích paliček nebo podobně velkých kousků, opečte je ze všech stran, až zezlátnou, a dejte stranou.

Z výpeku uberte 3/4 tuku a na zbytku osmažte drobně posekanou cibuli, zaprašte moukou, zalijte dvěma hrnky vývaru a přimíchejte pastu z vlašáků. Vraťte kuře do pánve a vařte 30 minut, dokud nebude maso měkké a omáčka nezhoustne.

 

Video
Video se připravuje ...

Ořechové tyčinky si zamiluje každý! Videohub

Fotogalerie
5 fotografií