Potřebujete: na lívance: 180 g hladké mouky, 240 g mléka, 2 vejce M, 50 g rozpuštěného másla, 20 g kakaa, 20 g rumu, 6 g prášku do pečiva, 60 g cukru krupice.

Na banány v karamelu: 2 větší zralé banány, 60 g třtinového cukru, med, 60 g másla, 1 g soli, 1 g skořice, 100 g smetany ke šlehání.

Postup: Mouku, žloutky, mléko, cukr, prášek do pečení, vlažné rozpuštěné máslo, kakao a rum smícháme a vypracujeme řidší těstíčko. Z bílků vyšleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme do těsta. Rozpálíme lívanečník vymazaný olejem a nalijeme do něj těsto. Lívance smažíme asi minutu, minutu a půl z každé strany, aby uvnitř nezůstaly syrové.

Do pánve dáme máslo a cukr a společně rozpustíme a utavíme do světlého karamelu. Opatrně při vypnuté plotýnce zalijeme vařící smetanou a dobře rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme sůl a skořici. Pak do karamelu dáváme na plátky nakrájené banány, které v pánvi prohřejeme. Lívance servírujeme přelité banány v karamelu a pokapané medem.

 

Video
Video se připravuje ...

Tereza Bebarová z Peče celá země: Proč pláče u štrůdlu své babičky? Petr Macek

Fotogalerie
5 fotografií