Špagetová frittata

Potřebujete na 6 porcí: 2 cukety, 4 stroužky česneku, 300 g mraženého hrášku, 200 g sušených špaget, 1 svazek čerstvé máty (30 g), 60 g parmazánu, 8 velkých vajec, 1× 125g koule mozarelly.

  • Postup:Troubu předehřejte na 220 °C. Nepřilnavou pánev o průměru 28 cm vhodnou do trouby postavte na střední oheň. Seřízněte cukety, podélně nakrájejte na 1 cm tlusté plátky, pak na 1cm kostky. Oloupejte česnek a nakrájejte nadrobno. Obojí vložte do pánve spolu s 1 lžící olivového oleje a opékejte 10 minut nebo doměkka; občas promíchejte. V rychlovarné konvici přiveďte vodu k varu.
  • Do pánve vmíchejte mražený hrášek, ochuťte mořskou solí a černým pepřem, přilámejte špagety, zalijte 500 ml vroucí vody z konvice a přiklopte. Vařte 10 minut.
  •  Mezitím otrhejte lístky z máty a nakrájejte je nadrobno, najemno nastrouhejte parmazán a obojí dejte do velké mísy. Rozklepněte a přidejte vejce, dobře prošlehejte vidličkou, pak ochuťte a nadrobno přitrhejte mozzarellu.
  • Jakmile špagety vstřebají všechnu vodu, vyklopte celý obsah pánve k vejcím, promíchejte a vlijte zpátky do pánve. Přesuňte do trouby na 20 minut. Opatrně vyklopte a vychutnávejte si horké, teplé či studené. Frittata je báječná s výrazným listovým salátem v roli přílohy.

Energie 1 657 kJ, tuky 19,3 g, nasycené tuky 7,8 g, bílkoviny 25,6 g, sacharidy 33,4 g, cukry 4 g, sůl 1 g, vláknina 4,1 g

Volská oka s chilli

Potřebujete na 2 porce:  2 vepřové klobásky, 2 plátky uzené libové slaniny, 4 jarní cibulky, 1 lžíce hnědé omáčky HP Sauce, 1× 250g balení vařené rýže, 3 lžíce chilli omáčky, 2 vejce, 2 plátky kváskového chleba.

  • Postup: Nepřilnavou pánev o průměru 30 cm postavte na střední až silný oheň. Vymačkejte do ní klobásky ze střívka. Nahrubo nasekejte a přidejte slaninu. Opékejte dozlatova, občas promíchejte a  podrťte klobásku vařečkou.
  • Seřízněte jarní cibulky, nakrájejte na 1cm špalíky a přidejte do pánve s omáčkou HP Sauce. Promíchávejte 2 minuty, pak vsypte rýži. Pokračujte za pravidelného promíchávání další 2 minuty, poté shrňte rýži k jedné straně pánve.
  • Přidejte chilli omáčku a rozklepněte na ni vejce. Přiklopte a opékejte vejce, aby byla podle vašich představ, mezitím zlehka opečte chleba. Vejce posypte trochou černého pepře, chleba nakrájejte na vojáčky (na proužky) a servírujte uprostřed stolu. Prasárnička, ale znamenitá – vy šťastlivci.

Energie 2 322 kJ, tuky 21,4 g, nasycené tuky 6,1 g, bílkoviny 25,1 g, sacharidy 67,8 g, cukry 5,6 g, sůl 2 g, vláknina 0,7 g

 

Video
Video se připravuje ...

Znáte tyto tradiční velikonoční pokrmy? Videohub

Fotogalerie
5 fotografií