Jak na to?
Dýní nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky a smícháme je s libovolným sirupem, cukrem a kyselinou citronovou. Ta slouží jako konzervant a dodá chuť.
„Na červené kousky jsem použila domácí bezinkový sirup, na žluté rozmixovaný meruňkový kompot a kurkumu, na zelenou dýni mátový sirup a trochu potravinového barviva a kurkumy,“ upřesňuje Jana Riebe, která si vyrobila sedm kilo této pochoutky.
Takto připravené hranolky necháme den odležet a pak povaříme asi pět až deset minut. „Pustí to hodně šťávy, kterou používáme do vody na pití. Pak dám do sušičky, když jsou kousky skoro suché, obalíme je v cukru,“ dodává Jana Riebe s tím, že kandovanou dýni můžeme sušit i v horkovzdušné troubě. „Suší se na 50 stupňů celý den a noc podle velikosti kousků, takže to chce hlídat," upřesňuje Jana.
Dokonalá dýňová polévka podle šéfkuchaře Radka Davida Adam Balažovič